Yasemin Candemir Güzellik sadece kremlerden ibaret mi sanıyorsunuz?
HABERİ PAYLAŞ

Güzellik sadece kremlerden ibaret mi sanıyorsunuz?

Haberin Devamı

Güzellik sadece kremlerden ibaret mi sanıyorsunuz? Eğer gece kremini sürmeden yatarsanız kurduğunuz düzen birden parçalara ayrılıp dağılabilir değil mi? Ya da pahalı kremlere yatırım yapmayıp organik formüller peşinde misiniz? Eee o da olur ama bunlar güzellik için yeterli mi?

Haftada bir...

Estetik oldunuz, şişlikler indi, kalemle çizilmiş gibi bir yüzünüz var artık. 4 ayda bir botox durumu kurtarır dediğinizi duyar gibiyim. Oysa güzelliğin daha komplike bir bakış açısı gerektirdiğinin bebek adımlarındasınız sanki. Moda nasıl artık tüm hayatı kapsıyorsa, güzellik için de aynı mantık geçerli. Evet haftada bir peeling yapın, yeni çıkan soda spreylerden sıkmayı unutmayın, gece ve gündüz kreminiz başucunuzda olsun ama evinizde kullandığınız bulaşık deterjanı ya da temizleyiciler ne olursa olsun öyle mi? Hatta bu soruyu sorduğum bir arkadaşım “Güzel kokmaları yeterli” cevabını vereli kısa zaman oldu.

Dünya güzelliğin sağlıktan, yiyip, içtiklerimizden, kullandığımız deterjandan, hatta saç şekillendiricilerinden geçtiğini anlayalı epey oldu. Saç spreylerinde ve deterjanlarda bulunan yaygın kimyasal maddeler; düşük tansiyon, nefes darlığı, deride tahrişe neden olabileceği gibi, aerosol iticiler, polivinilpirolidon plastik, formaldehit ve yapay parfümlerle cilt sağlımızı da kaybettiriyor. Sürmeseniz bile dokunmak, koklamak yetiyor…

BİTKİSEL DETERJAN RAFLARI...

Bu fitalatlar elleriniz ve kafa deriniz tarafından absorbe edilen kimyasallar içeriyor. Kısa vadedeki sonuçları; uzun süreli gençlik arayışında yatırım yaptığımız sonuçların göz açıp kapayıncaya kadar kaybedilmesi. Şimdilerde sıkça gördüğüm bitkisel deterjan arayışları bu bilinenlerin bir sonucu. Eataly, Makro, Migros gibi marketlerde artık ilk önce bitkisel deterjan rafları eksiliyor. Yaygınlaşmadığı için az sayıda gelen ürün kapanın elinde kalıyor.

Bu hızlı yükselen ivme fark edilmiş olacak ki, bitkisel markalar bir bir Türkiye pazarına giriyor. Amway çapını genişletiyor, Green Clean’den, Frosch’a hatta Siberian Health’e kadar bitkisel içerikli pek çok ürün pazarda kendine hemen sağlam bir yer ediniyor. Eskiden FDA bile ev temizliği ürünleri için bileşenin ifşa edilmesini zorunlu kılmazken, bugün arkasındaki etikette detaylı açıklama yoksa ciddi ceza nedenleri olabiliyor.

Sözün özü güzelliğin bir bütün olduğuna dair konuşmalarımız devam edecek...

Bir sonraki yazı "biyolojik esaslı" ve "solventsiz" kelimelerinin anlamlarını biraz daha açmak olacak.



Sıradaki haber yükleniyor...
holder