Gündem Haber oldu 'Kader'i değişti

Haber oldu 'Kader'i değişti

Paylaş
Haber oldu 'Kader'i değişti

Edirne'de ailesiyle birlikte çadırda yaşam mücadelesi veren hiç yeni ayakkabısı olmayan 4 yaşındaki Kader Özdemir'e yardım yağdı

Gazimihal Mahallesi'ndeki evlerinin kirasını ödeyemedikleri için evden çıkartılan ‘Özdemir' ailesinin 6 ferdi, 2 yıl önce Bostanpazarı Setboyu Mevkii'ne naylon ve karton parçalarından yaptığı zemini toprak 3 çadırda kalmaya başladı.

Geçimini evin büyük çocukları Bayram ve İsmail Özdemir'in topladığı hurdaları satarak sağlamaya çalışan aile, elektrik ve suyu olmayan çadırlarda ağır yaşam koşulunda hayatlarını sürdürüyor.

Ailenin 4 yaşındaki kızı Kader'in bu yaşına kadar yeni ayakkabısı ve üzerine giyecek kıyafeti olmadığına ilişkin haberi okuyanlar harekete geçti.

HİÇ YENİ AYAKKABISI OLMADI

Annesi Ayşegül Özdemir'in çöpten bulduğu büyük boy yırtık erkek ayakkabısını giyerek dışarı çıkan Kader'in gazetelere yansıyan haberi üzerine hayırseverler seferber olurken aile ile bağlantı kurup yardımda bulunmak istediklerini söyledi.

Okuyuculardan bir bölümü aileye gıda yardımında bulundu. Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çadıra giderek aile hakkında bilgiler aldı.

Edirne'de faaliyet gösteren bir lokantanın çalışaları aileye sıcak yemek getirdi. Ayrıca Kader Özdemir'e yeni kırmızı bot, mavi renkte ayakkabı ile çorap, eşofman ve pantolon ile kazak aldı.

4 yıldan sonra ilk defa yeni kıyafetler giyen Kader, çok sevindeiğini belirterek, “Artık ayaklarım üşümeyecek” dedi. Çok sayıda kişiden yardım telefonu aldıklarını belirten anne Ayşegül Özdemir, “Herkese çok teşekkür ederiz. Telefonumuz hiç susmadı ve duyarlı halkımız bize yardım etmek için sıraya girdi. Arayanlar adres bilgilerimizi aldı. Vallik de gıda yardımı yapacakmış. İnşallah sıcak bir de yuvamız olur” dedi.

Fırat KESKİNKILIÇ/EDİRNE (DHA)