Gündem Haber yaptık, suçlu çıktık

Haber yaptık, suçlu çıktık

Paylaş
Haber yaptık, suçlu çıktık

Kamuoyunda şoke etkisi yaratan Siirt'teki çocuk vahşetiyle ilgili haberin faturasını devlet, medyaya çıkardı

MAĞDUR DA SUÇLU DA ÇOCUK

Siirt’te bir hafta önce 4 ilköğretim okulu öğrencisine tecavüz ettikleri iddiasıyla 15 kişinin tutuklanmasının ardından, benzer bir olayın Nisan 2009’da Pervari ilçesindeki Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda yaşandığı ortaya

11-15 yaş arası 8 erkek öğrenci, okuldan arkadaşları 15 yaşındaki D.S.’nin çıplak fotoğrafını çekip “Bize çocuk getir. Yoksa fotoğraflarını ailene gösteririz” diye tehdit etmiş, D.S. de önce amcasının 2 yaşındaki oğlunu, sonra da diğer amcasının 3 yaşındaki kızını öğrencilere teslim etmişti.

HEPSİ ŞİMDİ EVLERİNE

8 öğrenci, tecavüz ettikleri 2 yaşındaki çocuğu ölüme terk ederken 3 yaşındaki kızı boğarak öldürmüştü. Siirt’te yaşanan bu olaylar kamuoyunda şoke etkisi yaratmıştı.

Siirt Valisi Necati Şentürk, 1 yıl önce yaşanan bu olayın ardından D.S.’nin de aralarında olduğu 3 öğrencinin tutuklandığını ancak 22 Mart 2010’da mahkemenin, 3 çocuğunun tutuksuz yargılanmasına karar verdiğini açıkladı.

Vali Şentürk, diğer 6 öğrencinin de olaydan sonra ailelerinden alınarak yetiştirme yurduna yerleştirildiğini, bu çocukların da 6 ay sonra yeniden ailelerine verildiğini söyledi.

3 ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

Olayla ilgili henüz dava açılmazken, tutuklu kalan D.S., Y,Ş, ve S.G.’nin okullarından ayrıldığı, ihmali görülen Pervari Atatürk YİBO müdür vekili ile 2 yardımcısının da görevden alındığı öğrenildi.

Vali Şentürk, “Siirt faziletli insanların yaşadığı bir yerdir. Tarihte de böyle anılmıştır. Olayın yeni bir hadiseymiş gibi gösterilmesi doğru değil” dedi. Hükümet üyeleri de olayın içeriğinden çok basına yansıma şekline tepki gösterdi.

‘İLKELERE YAKIŞMIYOR’

Başbakan Tayyip Erdoğan, olayın 1 yıl önce meydana geldiğini ve atılması gereken tüm adımların atıldığını belirterek, “Bugün bu tekrar gündeme getiriliyor.

Bu gazetecilik değildir. Bu bir medya mantığı değildir, bu basın ahlak ilkelerine yakışan bir yaklaşım değildir” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da basını suçlayarak şöyle dedi:

‘KANIM DONDU, SARSILDIM’

“Bir kadın ve anne olarak derinden sarsıldığım bu olayda haberi okumuş olabilecek çocukları düşündüğümde üzüntüm bir kat daha arttı.

Tecavüz sonrası öldürülen küçük kız çocuğunun otopsi fotoğrafını gazetelerde görmek ise en az olayın kendisi kadar kanımı dondurdu.

Medyanın, bu ülkede yaşayan diğer sağlıklı çocukları ve bu haberlerin onlar üzerinde yaratacağı travmayı düşünmeksizin haber yapması son derece üzücüdür” diye konuştu.

2