Gündem Haberal'ın talebi mahkeme ve savcılığı birbirine düşürdü

Haberal'ın talebi mahkeme ve savcılığı birbirine düşürdü

Paylaş
Haberal'ın talebi mahkeme ve savcılığı birbirine düşürdü

Haberal'ın talebi mahkeme ve savcılığı birbirine düşürdü

İkinci Ergenekon Davası tutuklularından Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın avukatları, Haberal’ın cezaevinde yatabileceğine dair 3. Adli Tıp İhtisas Kurulu’nun 'oy çokluğu’ ile karar verdiğini, Adli Tıp Kurumu Kanunun 15. Maddesi’ne göre Adli tıp ihtisas kurullarınca oybirliğiyle’ karara bağlanamamış olan işleri Adli Tıp Genel Kurulu’na gönderilmesi gerektiğini belirtmişti.

Haberin Devamı

MAHKEME: BİZ DEĞİL SİLİVRİ BAŞSAVCILIĞI GÖREVLİ

Bu gerekçe ile avukatlar ilk olarak Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Talebi inceleyen mahkeme heyeti oy çokluğu ile ‘bu talebi değerlendirmekle mahkemenin değil Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın görevli olduğuna’ karar vermişti. Karara muhalefet eden Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, "Bu talebi mahkememiz karar bağlayabilir" demişti.

SİLİVRİ SAVCILIĞI: ÖNCEKİ SEVK KARARINI BİZ VERMEDİK

Bu karar üzerine talep Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na gitti. Haberal’ın tutuklu bulunduğu cezaevinin bağlı bulunduğu Silivri Savcılığı da ‘Haberal’ın daha önceki Adli Tıp Kurumu’na sevk kararını biz vermedik. Bu konuda bir karar vermede görevli değiliz" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

BAKIRKÖY SAVCILIĞI: MAHKEME İSTEDİĞİ İÇİN BİZ SEVK ETTİK

Avukatlar bunun üzerine Haberal’ın Adli Tıp Kurumu’na sevk kararını alan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Haberal’ın Adli Tıp Genel Kurulu’na sevk talebini, inceleyen başsavcılık, "Mehmet Haberal’ı, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ‘Adli Tıp Kurumu’na sevk edilsin’ ara kararı doğrultusunda sevk ettik" gerekçesiyle talep konusunda karar vermedi.

MAHKEME İKİNCİ KEZ 'OY ÇOKLUĞU’ İLE REDDETTİ

İki savcılığın da ‘Adli Tıp Genel Kurulu’na sevk talebini’ reddetmesinin ardından avukatlar tekrar ilk başvurularını reddeden Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Ancak mahkeme heyeti ilk kararının aynısını tekrar verdi.

MAHKEME KARARI İKİNCİ KEZ KARARI 'SİLİVRİ SAVCILIĞI VERMELİ’ DEDİ

Talebi inceleyen mahkeme heyeti oy çokluğu ile ‘bu talebi değerlendirmekle mahkemenin değil Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın görevli olduğuna’ karar verdi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, "Bu talebi mahkememiz karara bağlayabilir" dedi. Ancak mahkemenin iki üye hakimi Hasan Hüseyin Özese ile Sedat Sami Haşıloğlu, "Bu talebi değerlendirmek mahkememizin görevi değil. Bu konuda karar vermesi gereken yer savcılık makamıdır. Bu konuda kararı Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı vermelidir" gerekçesi ile talebi ikinci kez reddetti.

Haberin Devamı

TALEP TEKRAR SİLİVRİ’DE

Mahkemenin bu kararı üzerine ‘Haberal’ın Adli Tıp Genel Kurulu’na sevk talebi tekrar Silivri Cezaevi’nin bağlı bulunduğu Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Başsavcılığın önümüzdeki günlerde kararını açıklaması bekleniyor.