Rauf Tamer Haberler...
HABERİ PAYLAŞ

Haberler...

Haberin Devamı

İsrail’deki Türkiyeliler Birliği, yaptığı açıklamada diyor ki:
Tarafların ölü sayılarını kıyaslayarak, saldırganı veya mağduru tespit edemezsiniz. Zali De Toledo imzalı bildiride, kamuoyunun yanlış bilgilendirildiği vurgulanıyor. Bu tür çatışmalarda sivil halk, gündemin birinci maddesidir.

*

Suriye’nin böyle bir derdi yok. Kendi ülkesinde, kendi insanlarıyla savaştığı için, karşısındaki düşman, zaten sivil... Halk’ın ta kendisi... Çocukmuş, kadınmış, yaşlıymış, sakatmış, hiç umurunda değil.

*
[[HAFTAYA]]
Fakat, muhalifler dediğimiz Esad karşıtları, savaşı burnumuzun dibine getirdiler. Kasten mi yapıyorlar acaba? Türkiye sınırına bu kadar yakın bir çizgide çarpışmak, bizi içeriye çekmenin bir yolu mu acaba? Başbakan, sık sık Esad’a bağırıp çağırırken, arasıra da isyancı muhaliflere çekilin ulan biraz öteye, koca coğrafyada başka yer mi kalmadı diye seslense ya...
Ne işleri var Şanlıurfa sınırında, Hatay sınırında? Ne kadar acayip insan varsa bizi buluyor.

*

Sağımız, solumuz, arkamız, önümüz yangın yeri. Her taraf kan ve gözyaşı. E içeride zaten kendi derdimiz bize yetiyor. Hayır yetmiyor. Bir de birbirimizi yiyoruz. “Acem Kürdi/ Acem Aşiran Ne kadar kaynaşmış bir kitleyiz.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder