Sevgili okurlarım, Bodrum’da açtığım yeni restoranıma gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür etmek isterim. Bayram öncesi oldukça yoğun bir çalışma ile açtığımız restoranda ‘Denizden’ kitabımda yer alan pek çok farklı yemeği ve ‘dry aged’ konseptini Bodrum’a taşıdım.
Şef Mehmet Yalçınkaya, evimizden biri artık. Hem gazetemizin yazarı hem damak çatlatan tariflerin mucidi hem de Türkiye’nin en sevilen şeflerinden biri. ‘Denizden’ kitabının ardından arayı çok açmayan Mehmet Şef, bu kez ‘Esnaf’ kitabıyla karşımızda. Kitap vesilesiyle buluştuk, tatlı tatlı konuştuk.
‘Denizden’ kitabımdan sonra şimdi de esnaf lokantalarının vazgeçilmezleri, kaybolmaya yüz tutanları ve öneri yemeklerimle yepyeni bir kitap çalışması içindeyim. Bu mesleğe esnaf lokantalarında çalışarak başladım. Öz yemeklerimizden gelen kültürel yansımasıyla büyüyen bir neslin temsilcisi olarak bu kitabı yapmayı bir görev biliyorum.
Türk gastronomisine yaptığı katkılar ve MasterChef programındaki jüri üyeliğiyle tanınan Posta Gazetesi Yazarı Şef Mehmet Yalçınkaya, “Denizden” adlı kitabını imzaladı. Etkinlikte okurlarıyla keyifli bir sohbete imza atan ünlü şef, meslek yaşamı boyunca yaşadığı kazalardan mutfaktaki sert tutumuna, kitaptan yeni belgesel projesine kadar pek çok konuya değindi, "İnsanlar kitapta kendilerinden bir şey buluyor" dedi.
Masterchef Mehmet Yalçınkaya, ‘Balığın iade-i itibarı’ motto’suyla hazırladığı ve 35 yıllık kariyerinin birikimi ile oluşturduğu 84 çok özel tarif içeren ilk kitabı DENİZDEN ile ülkemizin deniz ürünlerini dünyaya tanıtacak.