Zayıflamak isteyenlerin ilk yaptığı şey, karbonhidratları hayatından çıkarmak oluyor. Karbonhidrat kilo aldırır mı? sorunu merak eden uzmanlar, yeni bir araştırmayla herkesi şaşırttı. Görünen o ki, kilo verme konusunda karbonhidratları yabana atmamamız gerekiyor. Yüksek karbonhidrat ve düşük karbonhidratla beslenen insanları karşılaştıran araştırmacılar, kilo alımı arasında nasıl bir benzerlik bulmuş, gelin birlikte bakalım...
Düşük glisemik indeksli gıdaların sağlıklı kilo kaybının yanı sıra kolesterolü düşürüp, kalp hastalığı riskini azalttığını belirten Doç. Dr. M. Muzaffer İlhan, “Düşük glisemik indeksli besinlere örnek olarak tam tahıllı ekmek, bulgur, arpa, mercimek, tatlı patates, birçok meyve sayılabilir. Pirinç, makarna, patates kızartması, karpuz, kavun, havuç ise yüksek glisemik indeksli besinlerdendir. Besinlere limon veya sirke sıkıp asitliğini artırmak da büyük önem taşıyor” dedi.