Türk sofralarının vazgeçilmezi, içerdiği vitaminlerle tam bir şifa deposu. Türkiye'den dünyaya ihraç edilen ve özellikle Osmaniye, Adana ve Mersin bölgelerinde yaygın olarak tüketilen mucize sebze Lokman Hekim'in de tavsiyesi. Oldukça zengin bir antioksidan kaynağı olan ve yapraklarında kansere karşı koruyucu oldukları bilinen A ve K vitaminlerini barındıran sebze yüksek besin değeriyle de dikkat çekiyor. İşte o mucizelerle dolu sebze!
Şalgam suyu, özellikle Türkiye'nin güney bölgelerinde popüler olan fermente bir içecektir. Bu içecek, mor havuç, kırmızı pancar ve şalgamdan yapılır. Şalgam suyunun birçok sağlık yararı bulunmaktadır, ancak tüketirken aşırıya kaçmamak önemlidir çünkü yüksek tuz içeriği bulunabilir.
Çukurova bölgesinin en meşhur lezzetlerinden biri olan şalgamın sağlığımıza olan faydalarını duyduğunuzda çok şaşıracaksınız. İşte her gün 1 bardak şalgam suyu içtiğimizde vücudumuzda meydana gelebilecek olan değişiklikler…