Yemeklere lezzet katan tuzun kalp sağlığı için potansiyel bir tehdit oluşturduğunu kaydeden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Semra Topçu, aşırı tuz tüketiminin kalp hastalıklarının yanı sıra yüksek kan basıncı ve böbrek problemleri gibi ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarabildiğini vurguladı. 'Televizyon yemekleri' olarak da adlandırılan hazır dondurulmuş yiyecekler, konserve çorba, pilav ve erişteler ile gençlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan ketçap, hardal gibi sosların aşırı tuz içerdiğini ifade eden Topçu, “İşlenmiş gıdalardan uzak durun" uyarısında bulundu.
Sodyum; insan sağlığı adına oldukça hayati bir öneme sahip olan mineraller içerisinde bulunur. Kas ve sinir sisteminin düzgün bir şekilde çalışması, kan basıncının kontrolü, elektrolit ve sıvı dengesi adına oldukça gerekli bir mineraldir. Vücut içerisinde düşük ya da fazla oranda bulunması oldukça zararlıdır. Gerekli sodyum oranı böbrekler açısından belirlenmektedir. Sodyum içeren besinler nelerdir? Sodyum nelerde bulunur sizler için derledik.
Tuz günlük olarak belli bir miktarda tüketmemiz gereken önemli bir besindir. Ayrıca tuzlu yiyecekler son derece lezzetlidir. Ancak canınız sürekli tuzlu çekiyorsa, bu bir şeylerin ters gittiğinin işareti olabilir. /ÖZEL