Gündem Hac kurası çekildi

Hac kurası çekildi

Paylaş
Hac kurası çekildi

Suudi Arabistan'ın kotası nedeniyle sadece Türkiye'den bu yıl sadece 74 bin kişi hacı olacak. Ama 800 bin başvuru var

Hac ibadetini yapmak üzere Suudi Arabistan’a gidecek olan hacı adayları bilgisayar ortamında yapılan kura çekimleri ile belirlendi. Kura çekimine katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, bu yıl yapılan 800 bin başvuruya rağmen, Suudi Arabistan’ın uyguladığı kota nedeniyle 74 bin adayın kutsal topraklara gidebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Hac ibadetini yerine getirmek için bu yıl Suudi Arabistan’a gidecek adaylar, bilgisayar ortamında çekilen kurayla belirlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda yapılan kura çekimine, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu da katıldı.

GEÇEN YILIN ŞANSSIZLARINA DAHA ÇOK ŞANS VERİLDİ

Bardakoğlu, kura çekimi öncesinde yaptığı konuşmada, hac ibadetinin evrensel boyutu öne çıkan ibadetlerden biri olduğuna dikkat çekerken, Yoğun talebe rağmen Suudi Arabistan’ın uyguladığı kota nedeniyle başvuru yapan adaylardan küçük bir bölümünün kutsal topraklara gidebildiğini söyledi. 800 bin başvuruya rağmen, ancak 74 bin kişinin gidebildiğini dile getiren Prof. Dr. Bardakoğlu, bunun her 11 başvuru yapan adaydan 1 kişiye tekabul ettiğini bu nedenle önceki yıllarda başvurduğu halde kurada çıkmayanlara daha fazla şans verildiğini ifade etti.

Bardakoğlu, en iyi hac organizasyonunu yapan ülkelerden biri olması dolayısıyla Türkiye'nin her yıl ek kontenjan aldığını hatırlatırken, bu yıl Harem bölgesindeki yıkımlar nedeniyle ek kontenjan verilip verilmeyeceği konusunda bir karar olmadığını belirtti.

Haberin Devamı

HAC ÜCRETLERİ DEĞİŞMEDİ

Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulunun, hac ücretlerinin geçen yıl ile aynı kalmasını kararlaştırdığını ve acentalarında bu yönde karar aldığını söyledi. Şehit yakınları ve gazi aileleri için de 600 kontenjan ayrıldığını dile getiren Bardakoğlu, hac için başvurmuş şehit aileleri ve gazi yakınlarının kendi aralarında oluşturulacak bir sistemle istedikleri tipte hacca gidebileceklerini ifade etti.

KURA SONUÇLARI İNTERNETTE

Hacı adayları, "http://hac.diyanet.gov.tr" adresindeki kura sorgulama bölümünden T.C kimlik numaraları ile kura sonuçlarını bugün saat 21.00'dan sonra öğrenebilecek. Hac kesin kayıtları 7-18 Haziranda yapılacak. Hac çıkışları, 9 Ekim-10 Kasım 2010, dönüşleri ise 20 Kasım-21 Aralık 2010'da gerçekleştirilecek.

ANKARA / DHA