Erdoğan Arıpınar Hacettepe onurumuzdur!
HABERİ PAYLAŞ

Hacettepe onurumuzdur!

Basında koskoca top haberlerinin yanında küçüçük bir haber: (Hacettepe askıda) Meğerse; Türk sporuna vurulan, dünya çapında yankı yapan bir tokat bu... Yıllarca uğraştığımız; dünyada temiz sporun bir garantisi olan 50 uluslararası laboratuvar arasında yer almasından onur duyduğumuz Ankara’daki Hacettepe Türkiye’nin Doping Kontrol Laboratuvarı 6 ay için görevden men edilmiş, askıya alınmış. Konuyu izleyenler bilirler. Amerikalı basketbolcu Fenerbahçeli Taurasi’nin hatalı yapılan bir tahlilinin sonucu bu... 6 ay ne demek?

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Eğer kendine çeki düzen vermezse; Türkiye Londra 2012 Olimpiyatları’na 6 ay kala; sporcularını başka ülkelerin laboratuvarlarında kontrol ettirip temiz atlet pasaportu almaya uğraşacak demek... Bu konuyu yetkili hiç kimse geçiştiremez. Türkiye’nin Hacettepe ile onuru zedelenmiştir. Bir an önce bu konuda alınacak tedbirler, yapılacak çalışmalar belirlenmeli, 6 ay sonunda tekrar WADA’dan yetkisini geri alması için nasıl bir yol haritası çizileceği kamuoyuna açıklanmalıdır.

Profesyonel futbolun en basit bir transfer haberine sayfalar ayıran Türk spor basınına, futbolun her çeşidine, toplama kişilerle kanallarında saatler tahsis eden TRT’ye de görev düşüyor. Tüm medyanın Hacettepe Doping Kontrol Laboratuvarı olayını daima gündemde tutarak; gerçek yetkililere söz hakkı tanıyarak olayın bir an önce çözüme ulaşmasına yardımcı olmaları gerektir. Kim yaptı? Kim suçlu? Bunlar sonra konuşulacak meselelerdir. Şimdi, bir an önce WADA uzmanlarını da davet ederek; laboratuvarın askıya alınan yetkisinin iade edilmesine çalışmalıyız. Bu, Türkiye’nin spor alanında bence halledilmesi öncelik taşıyan bir meseledir. Kimse küçümsemesin!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder