Gündem Hacı Sabancı İstanbul'da anıldı

Hacı Sabancı İstanbul'da anıldı

Paylaş
Hacı Sabancı İstanbul'da anıldı

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) geleneksel olarak Adana'da düzenlediği 'Hacı Sabancı'yı Anma Konseri'ni, bu yıl ilk kez İstanbul'da gerçekleştirdi

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen konsere Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Doğan Holding A.Ş. Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın eşi Sema Doğan, Merhum Hacı Sabancı’nın eşi Özcan Sabancı, oğlu Ömer Sabancı, Kızı Demet Sabancı Çetindoğan, Sanatçı Ebru Gündeş Zarrab ve eşi Rezzan Zarrab, Sabancı Ailesi’nin önde gelen isimleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay konser öncesi yaptığı konuşmada, Merhum Hacı Sabancı’nın Türkiye’ye büyük katkıda bulunduğunu belirterek, "Şüphesiz Merhum Hacı Sabancı, Sabancı ailesinin diğer üyeleri gibi, Türkiye’ye büyük katkıları var. Bu katkılarından dolayı Hacı Sabancı başta olmak üzere tüm Sabancı ailesine teşekkürlerimi sunuyor Hacı Sabancı’yı özlem ve rahmetle anıyorum" dedi.

Merhum Hacı Sabancı’nın eşi Özcan Sabancı ise konseri daha önceki yıllar Adana’da yaptıklarını söyleyerek, "Anma konseri şimdiye kadar Adana’da yapılıyordu ancak bu sene dostlarımızla da olmak istedim o nedenle burada olmasını arzuladım. Hacı bey insanlara, eğitime, sanata ve sanatçıya çok değer verirdi. Bu nedenle ülkemizin ekonomik kalkınmasına eğitim ve kültürüne, birlik ve beraberliğine hayatını adadı. İnsan oğlu fanidir, onları ölümsüz kılan geride bıraktıkları eserlerdir" diye konuştu.

Orkestra Şefi Emin Güven Yaşlıçam, merhum Hacı Sabancı’nın ÇDSO’nun bugünlere gelmesine büyük katkı sağladığını kaydederek, "Merhum Hacı Sabancı, birçok alana olduğu gibi sanata da destek olmuştur. Onun, senfoninin bugünlere gelmesine büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Bu yıl ilk kez İstanbul’da düzenleyeceğimiz konserde Hacı Sabancı’yı rahmet, saygı ve özlemle anacağız" diye konuştu.


Şefliğini Emin Güven Yaşlıçam’ın yaptığı konserde dünyaca ünlü sanatçı Mario Frangoulis’in solistlik yaparken, konserin finalinde Merhum Hacı Sabancı’nın kızı Demet Sabancı Çetinoğlu solist olarak piyano çaldı.

Yaklaşık iki saat süren konserde ’Napoliten Şarkılar ve Aryalardan Seçmeler’ seslendirildi.

Çilem ANITKAN/İSTANBUL, (DHA)