Gündem Haciz için gelen avukatı balkondan atmaya kalktı!

Haciz için gelen avukatı balkondan atmaya kalktı!

Paylaş
Haciz için gelen avukatı balkondan atmaya kalktı!

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, kardeşinin evine haciz işlemleri için gelen avukatı balkondan atmaya çalıştığı öne sürülen kişi 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Sabahaddin Yiğit ile avukatı Ümit Yılmaz katıldı. Müşteki avukat Yusuf Ziya Ünsal ise duruşmaya gelmedi.

Haberin Devamı

Sanık avukatı Yılmaz, daha önceki duruşmalarda yaptığı savunmayı tekrar ettiğini belirterek, "Müvekkilimin beraatine karar verilmesini, aksi takdirde lehine olan yasa maddelerin uygulanmasını talep ediyorum" dedi.

Sanık Yiğit ise bugüne kadar herhangi bir suç işlemediğini ifade ederek, "Haciz olayına görünce fenalaşan annemin durumuna üzüldüğüm için avukatın yakasına yapıştım. Pişmanım" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın Ünsal’a karşı görevini yaptırmamak için cebir ve tehditte bulunduğuna hükmederek sanığı 2 yıl hapis cezasına çaptırdı. Sanığın duruşmadaki iyi halini göz önünde bulunduran heyet, cezayı 1 yıl 8 aya indirdi.

Emin Kamil Özalp’ın hazırladığı iddianamede, 8 Ekim 2010’da Sabahaddin Yiğit’in, kardeşi Yüksel Yiğit’in Çamlıtepe Mahallesi’ndeki evine haciz işlemi için icra görevlileriyle gelen avukat Yusuf Ziya Ünsal’ı balkondan atmaya çalıştığı belirtiliyordu.

Haberin Devamı