Siyaset 'Haddinizi bilin'
Paylaş
'Haddinizi bilin'

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon'un Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'a yaptığı davranışa Dışişleri Bakanlığı'ndan çok sert tepki geldi

KURTLAR VADİSİ KRİZİ

Türkiye ile İsrail arasındaki yeni kriz, ‘Kurtlar Vadisi’ dizisinde senaryo gereği İsrail Gizli Servisi MOSSAD ajanlarının çocuk kaçırırken gösterilmesi ile patlak verdi.

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon, önceki gün Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’u çağırarak bu konuda ülkesinin duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

KURALLARI HİÇE SAYDILAR

Ancak İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon’un diplomatik tüm kuralları hiçe sayarak büyükelçimizi aşağıladığı dün ortaya çıktı.

Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, Büyükelçi Oğuz Çelikkol’u küçük düşürmek için hazırladığı utanç verici planı şöyle uyguladı: Ayalon, büyükelçimizi Dışişleri Bakanlığı’na değil, İsrail Parlamentosu’na çağırdı.

BÜYÜKELÇİ’YE YALAN SÖYLEDİ

Büyükelçi Çelikkol, görüşme odasının önünde uzun süre bekletildi. Ayalon, Büyükelçi Oğuz Çelikkol’u küçük bir odada kabul etti.

Ardından bu tür görüşmeler basına kapalı yapıldığı halde gazeteciler de içeri alındı. Büyükelçi Oğuz Çelikkol odada gazetecileri görüp şaşırdı ve “Basının burada ne işi var?” dedi. Ayalon da gülerek “Türkiye’ye ilgi çok büyük. O yüzden buradalar” diye yanıt verdi.

OĞUZ ÇELİKKOL ANLAMADI

Oğuz Çelikkol odadaki alçak bir kanepeye oturtuldu. İsrailliler, Çelikkol’un karşısına geçip yüksek sandalyelere kuruldu.

Çelikkol’a tepeden bakan Ayalon basın mensuplarına dönüp, ‘Büyükelçinin oturduğu yerin alçakta olmasına, masada Türk bayrağı bulunmamasına dikkat edin” dedi. İbranice yapılan konuşmayı anlamayan Büyükelçi Çelikkol gülümsedi.

İSRAİL DAHA DA ÇILDIRDI

Başbakan Erdoğan Türkiye’yi ziyaret eden Lübnan Başbakanı Hariri ile önceki akşam basın toplantısı düzenledi. Erdoğan “İsrail, ‘Ben istediğimi yaparım’ diyor. Bu tavra sessiz kalamayız” dedi.

Bu sözler İsraillileri daha da çıldırttı. İsrail Dışişleri sert bir açıklama yaptı: “Türkler, İsrail’e ve dünyanın en ahlaklı ordusu olan İsrail Savunma Kuvvetleri’ne vaaz verecek en son kişiler.”

ERDOĞAN: KARŞILIĞINI BULURLAR

Türk Dışişleri Bakanlığı’na çağırılan İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy’ye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, “Büyükelçimize yapılan muamele Ortaçağ’a aittir. Bu terbiyesizlik kabul edilemez” dedi.

Dışişleri bir de yazılı açıklama yaptı: “Tarihi tahrif ediyorlar. Herkes haddini bilmeli.” Erdoğan da “İsrail yönetimi böyle devam ederse karşılığını bulur” diye konuştu.

2

Haberin Devamı