Magazin 'Hadi yırttın yine''

'Hadi yırttın yine''

Paylaş
'Hadi yırttın yine''

Sezen Aksu, pankreasındaki kisti aldırmak için ameliyat oldu. Arkadaşları 'Yırttın yine' diyerek Minik Serçe'yi güldürdü


Bir süredir pankreas kanseri olduğu haberleriyle gündemde olan Sezen Aksu, önceki gün pankreasındaki kisti aldırmak için Amerikan Hastanesi’nde ameliyat masasına yattı.

Ünlü sanatçının doktoru Prof. Dr. Orhan Bilge, operasyonun ardından şu açıklamayı yaptı: “Sezen Aksu’nun bir yıldan beri izlemekte olduğumuz ve kontrol incelemeleri sırasında tamamen tesadüfen saptanmış olan bir adet basit pankreas kisti bulunmaktaydı. Geleceğe dönük olası risklerin ortadan kaldırılması gerekçesiyle bu bölgenin çıkarılmasına karar verdik. Pankreas kuyruk bölgesi ile birlikte kistik yapı tümüyle çıkarıldı ve ameliyat sorunsuz tamamlandı. Yapılan patolojik incelemede pankreastaki kistin ‘müsinöz kistadenom’ olduğu saptandı ve geleceğe dönük herhangi bir risk kalmadı. Aksu’nun sağlık durumu iyi, bir süre kontrolümüz altında dinlenecek.”

Haberin Devamı

ZİYARETÇİ AKINI

Amerikan Hastanesi, iki gün boyunca ziyaretçi akınına uğradı. Sezen Aksu’ya geçmiş olsun demek için hastaneye gelenler arasında eski sevgilisi Önder Fırat’ın yanı sıra Tarkan, Gülben Ergen, Emel Müftüoğlu, Aşkın Nur Yengi, Mustafa Oğuz ve Ali Saydam da vardı. Çıkışta Aksu’nun sağlık durumu hakkında konuşan Mustafa Oğuz, “Patoloji sonuçları geldi, korkulacak bir şey yok. Keyfi de gayet yerinde, iki güne kadar taburcu olur” dedi.

Ali Saydam ise “Sezen’e ‘Hadi yırttın yine’ dedim, güldürdüm. Yanına gidiyoruz ama aslında gitmemek lazım, çünkü bizi görünce gözleri doluyor. Genel anlamda durumu çok iyi. Böyle bir hastalık geçirenlere göre çok iyi durumda. ‘Daha verilecek konserlerin var, bir an önce iyileş’ dedim kendisine” diye konuştu.

Haberin Devamı

Müsinöz kistadenom nedir

Müsinöz kistadenomlar, insanda görülen en büyük kistik yapılardır. Genelde 15-30 cm boyutlarında olurlar. Literatürde 60 cm’ye kadar büyümüş olan müsinöz kistadenomlar bulunmaktadır. İyi huylu yumurtalık tümörlerinin yüzde 25 kadarı “müsinöz kistadenom”lardır. Kötü huylu olma olasılığı azdır. Sık idrara çıkma ya da kabızlık, müsinöz kistadenomlarda sık rastlanılan yakınmalardır. Çok büyük oldukları için patlama olasılıkları yüksektir. Tedavisinde tek yol cerrahidir.

(Hürriyet)