Siyaset 'Hafızasını yitirdi ifade veremez' raporu
Paylaş
'Hafızasını yitirdi ifade veremez' raporu

Avukatlar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na Şener Eruygur'un hafıza kaybı raporunu sunarak “Müvekkilimiz ifade veremeyecek” dedi

CEZAEVİNDE DÜŞMÜŞTÜ

Haberin Devamı

Eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur Ergenekon soruşturmasında tutuklanmış ve Kandıra F Tipi Cezaevi’ne konulmuştu. Şener Eruygur’un cezaevinde düştüğü ve hafızasını yitirdiği bildirilmişti. İkinci Ergenekon davasında sanık olan Şener Eruygur bunun üzerine tahliye edilmişti.

Tutuksuz yargılanan Şener Eruygur’un görev yaptığı dönemde ‘Örtülü Ödenek’ten dinleme cihazları için usulsüz 7.5 milyon lira harcadığı öne sürülmüştü. Şener Eruygur’un bu iddia üzerine açılan soruşturma kapsamında ifade vermesi bekleniyordu.

GÖZLER MAHKEMEDE

Avukatları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Şener Eruygur’un hafıza kaybı raporunu sunarak “Müvekkilimiz ifade veremeyecek” dedi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları Fikret Seçen ile Zekeriya Öz ise, Şener Eruygur’un ikinci Ergenekon davası kapsamında tutuksuz olarak yargılandığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesini bekliyor. Mahkeme sevk etmezse savcıların Adli Tıp’a başvuracağı bildirildi. Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek rapora göre de soruşturmaya ilişkin ne yapılabileceğinin belirleneceği öğrenildi.

Haberin Devamı