Hakan Çelik Hafta sonu notları
HABERİ PAYLAŞ

Hafta sonu notları

Haberin Devamı

Milletçe komplo teorilerine meraklıyız. Anlaşılamayan bir şey olduğunda hemen senaryolar yazarız, bazen de abartırız. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan TC-TUR uçağının Meksika’dan ayrılışında da böyle oldu. Uçak Mexico City’den kalktıktan sonra ABD’nin Houston şehrine inince ajanslar, internet siteleri flaş haberler geçmeye başladı.

Mexico City’nin irtifasının yüksek olması nedeniyle uçaklar tam yüklü kalkamıyor, Türkiye menzilindeki bir ülkeye uçabilmek için ilave yakıt almak gerekiyor. Erdoğan’ı taşıyan uçak da bunu yaptı. Erdoğan’ın orada Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile görüşmesi komplo üretmek için yeterli bir bilgi değil. THY bu teknik nedenlerden Meksika’ya direkt sefer başlatmakta gecikti. Bu ülkeye gidişte THY uçağı için muhtemelen başka bir bacak daha ilave edilecek. Şeffaf toplumlarda komplo teorisi az olur. Türkiye daha demokratik ve açık olduğunda her şey farklı olacak diye umut ediyorum.

[[HAFTAYA]]

* * *
Twitter’ı çok seviyorum, doğrusu epey yararlanıyorum da. Fakat bir süre sonra sadece birbirlerine küfür ve hakaret eden insanların çoğunlukta olacağı bir mecraya dönüşecek diye kaygı duyuyorum. İnşallah yanılırım. Tanıdığım çok kişi Twitter’daki kavgalar ve negatif havadan ötürü hesaplarını kapattı, bazıları Instagram’a yöneldi.

* * *

Bugün 14 Şubat! Daha çok Sevgililer Günü olarak bilinen Aziz Valentine günü. Birlikte zaman geçirmek ve eğlenmek için iyi olabilir de siz siz olun, fazla hırs yapıp sevdiğiniz insan üzerinde anormal baskı kurmayın. Zira böyle günler yakınlaşmak ve sevgiyi tazelemekten öte insanların ayrılıp kırıldıkları zamanlara dönüşüyor.

* * *

Bu hafta da çok güzel kitaplar ulaştı elime. Birinin adı “Dünyanın En Büyük Müzesi Türkiye”. İçinden Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy’dan bir mektup çıktı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Anadolu Efes ve DÖSİMM öncülüğünde hazırlanmış. Hititler, Selçuklular, Bizans ve Osmanlı’ya kadar büyük uygarlıklarının muhteşem mirasına sahip olduğumuzu görmek için çok güzel bir çalışma. İkinci kitap “Bir Zamanlar Tayland”. Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı göndermiş. İçinde kendisiyle birlikte Alptekin Baloğlu, Birkan Babakol, Emre Berkin, Emre Kurttepeli, Kerim Sabuncuoğlu, Kemal Cılız ve Turgut Gürsoy’un denizin altından nefes kesici fotoğrafları var. Ünlü fotoğraf sanatçısı Merih Akoğul’un şiir kitabı “Gece/Şarkılar”, Filiz Aygündüz’ün “Prens Prensesi Sevmedi” ve Sinan Akyüz’ün “Aşka Başka Evde” yeni çıkan diğer yayınlar. Behzat Gerçeker ve Enbe Orkestrası’nın DMC’den çıkan yeni CD’sinde de çeşitli sanatçıların çok sevilen eserleri var.

* * *

Bu sabah saat 10.00’da CNN Türk’teki programımda trafik sorununu masaya yatırıyoruz. Konuklarım İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper ve Radyo Trafik Genel Yayın Yönetmeni Cezayir Doğan. Siz de soru ve yorumlarınızla katkı sağlayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder