Yaşam Haftada 2-3 film izliyorum Sean Penn'e hayranım

Haftada 2-3 film izliyorum Sean Penn'e hayranım

Paylaş
Haftada 2-3 film izliyorum Sean Penn'e hayranım

İş dünyasının en renkli isimlerinden biri o. Erdinç Varlıbaş, Galatasaray'ın Türk Telekom Arena Stadı, Avrupa'nın en büyüğü Çağlayan Adliye Sarayı ve bol ödüllü Varyap Meridian İstanbul gibi ses getiren projelerin sahibi, Varyap İnşaat'ın CEO'su. Tam bir sinema aşığı, evde haftada en az 2-3 film izliyor. Rock müziğini de sanat müziğini de çok seviyor. Seyahat etmeyi, özgürlük ve dinlenme olarak görüyor. İstanbul, Milano ve Los Angeles'ı beğeniyor fakat, öğrenim gördüğü şehir Londra, onun için bir başka...

ÇAĞRI BİLGİN

Haberin Devamı

cagri.bilgin@posta.com.tr

twitter.com/cagribilgin

Limonlu su ile başlayan gün

Saat 7 gibi uyanıp, limonlu su içerek 15-20 dakika dinleniyorum. Hava iyi olsa da olmasa da 1 saate yakın hızlı yürüyüş veya hafif koşu yapıyorum. Bunu da dışarıda yapmayı tercih ediyorum. Bu esnada zihnimde, geçireceğim güne kendimi daha iyi hazırlamış oluyorum. Akabinde kahvaltı mutlaka yapıyorum. Bunu çoğunlukla evde ama bazen ofisimde yakın çalışma arkadaşlarımı da yanıma alarak yapıyorum. Böylece toplantı da yapmış oluyoruz.

Kickbox yapıyorum

Fit kalmak için nasıl bir spor programı uyguluyorsunuz diye sorarsanız, genelde her gün yaptığım hızlı yürüyüş veya koşunun yanısıra haftada iki gün de, spor kulübünde, ağırlık ve kickbox çalışmam oluyor.

Haberin Devamı

Evde yemek gibisi yok

Ben yemek yapmıyorum ama çok güzel yapan arkadaşlarım var ve onlarla benim evde harika yemek seansları gerçekleştiriyoruz. Yemekte tercihim her zaman, evde yapılan her türlü yemekten yana. Ama dışarıda en çok İtalyan ve Japon mutfağını tercih ediyorum.

Yazın uzaklara kışın Londra'ya

Resmi tatillerin haricinde çok fazla tatil yapma imkanım maalesef olmuyor. Bu tatillerde de dünyanın uzak ülkelerine gitmeyi tercih ediyorum. Yazın daha çok Akdeniz ülkeleri, İtalya, Fransa ve ülkemizi tercih ediyorum. Kışın ise mümkün olduğunca sık Londra’ya gidiyorum. Londra’da yaşamışlığın etkisi ağır basıyor. Seyahat etmeyi, özgürlük ve dinlenme olarak görüyorum. En çok sevdiğim şehirler; Londra, Milano ve Los Angeles’tır. Türkiye’de olmasaydım, Londra’da yaşamak isterdim.

Siyah Kuğu’yu beğendim

Evde haftada 2-3 film seyrediyorum ama maalesef sinemaya gitmeye pek vakit bulamıyorum. Film listem bayağı uzun ama Godfather serisi, Siyah Kuğu, Cinema Paradiso, Angela’nın Külleri, Big Lebowski, Dogville, Annie Hall, Oldboy en sevdiğim filmlerden bazıları. Erkeklerde Sean Penn, kadınlarda ise Nicole Kidman en beğendiğim oyunculardır. David Lynch, Coen kardeşler, Takeshi Kitano, Lars Von Trier de en sevdiğim yönetmenlerden sadece birkaçı. Türkler’den ise Atıf Yılmaz ve Nuri Bilge Ceylan’ı sayabilirim.

Haberin Devamı

İstanbul'da zuma

Dışarıda beğendiğim birçok mekan var. İstanbul’da; Zuma, Gina, Paper Moon, Poseidon ve Balıkçı Kahraman tercih ettiğim restoranlar. Milano’da Quarta Carbonaia’yı severim. Londra’da La Petite Maison ve J. Sheekey favori restoranlarım arasındadır.

Kundera’nın Kimlik’ini okuyorum

Kitap okumayı severim. Daha çok klasik dünya edebiyatı okuyorum. Dostoyevski ve Hermann Hesse en beğendiğim yazarlar arasındadır. Şu anda Milan Kundera’nın Kimlik adlı romanını okuyorum.

Pink Floyd dinlerim

Müzik arşivim çok geniş. Klasik batı müziği, rock ve blues’u çok severim. Bununla birlikte Türk sanat müziğini iyi bildiğimi düşünüyorum. Pink Floyd ve Gun’s’n Roses hayranıyım. Coldplay de çok iyi. Şimdilerde Rihanna’yı da çok beğeniyorum. Tabii ki Zeki Müren vazgeçilmez. En son İstanbul’da Tony Bennett konserine gittim.

Tom Ford’un tarzı iyidir

Alışveriş tercihlerim bellidir. Giyim kuşamda; Bottega Veneta ve Tom Ford’u severek giyerim. Ayakkabıda ise Louis Vuitton ve Corthay favorilerimdir. Favori saatim Patek Philippe’tir.

Haberin Devamı

Klasik otomobil tercihim

Çağdaş sanat ve klasik otomobile ilgim var. Çağdaş sanatta 50 eserlik bir koleksiyonum var. Fırsat buldukça bunu zenginleştirmeye çalışıyorum. Makam aracı olarak Mercedes kullanıyorum. Otomobil merakımın üst düzeyde olduğunu söyleyemem, bunun için çok sık araç da değiştirmem. Geçmişe olan bağlılığımdan kaynaklansa gerek, klasik otomobilleri yenilere tercih ediyorum.

Viskiyi fabrikayla öğrendim

Şarap konusunda pek bilgili olduğum söylenemez. Viski fabrikası projesinde çalıştığım için viskiyi bilirim ama sağlığıma dikkat etmeye çalışıyorum o yüzden kullanmıyorum.

(18.11.2012 tarihli Posta Karnaval'dan alınmıştır.)