Dünya Haftalardır haber alınamıyor

Haftalardır haber alınamıyor

Paylaş
Haftalardır haber alınamıyor

Hükümeti eleştiren videoları sonucu hapis cezasına çarptırılan Rus Pussy Riot grubunun üyelerinden Nadezhda Tolokonnikova'nın 'kaybolduğu' öne sürüldü

Moskova’nın en büyük Ortodoks katedralinde 2012 yılında çektikleri ve Putin hükümetini hedef alan videolarının ardından hapse atılan Pussy Riot grubunun üç üyesinden Nadezhda Tolokonnikova’nın, kaybolduğu iddia edildi. Rus yetkililer ise açlık grevindeki genç kadının başka bir hapishaneye transfer edildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Tolokonnikova’nın kocası Pyotr Verzilov, dün yaptığı açıklamada, eşinin başka bir hapishaneye transfer edilmeyi talep etmesinden sonraki iki hafta boyunca kendisinden haber alamadığını söyledi.

Tolokonnikova, gönderildiği Mordovya’daki hapishanede ‘köle koşullarında yaşadığını’ ve ölüm tehdidi altında bulunduğunu belirterek, Eylül ayında açlık grevine başlamıştı.

'YOLCULAR GÖRDÜ'

Verzilov, Moskova’dan 400 km mesafede bulunan kampı terk etmesinden sonra, eşinden haber alamadığını ve nerede olduğunu bilmediğini belirtti. Voina (Savaş) adlı sanat grubunun lideri olan Verzilov, “Eşimden 13 gündür haber alamıyorum... Onu cezalandırmak için böyle yaptıklarını düşünüyorum” dedi.

Verzilov, eşinin 21 Ekim’de transfer edilmek için trene bindirildiğini ve en son 24 Ekim’de Ural Dağları’ndaki Çelyabinsk kentinden geçerken yolcular tarafından görüldüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Halen durumu hakkında kesin bilgi bulunmayan Tolokonnikova, Ekim 2012’deki tutuklanmalarının ardından 2 yıl hapse çarptırılmıştı.