Kültür - Sanat Haftanın filmleri (21 Nisan 2017)
Paylaş
Haftanın filmleri (21 Nisan 2017)

Bu hafta 6’sı yabancı 11 film vizyona giriyor. Haftanın öne çıkan yapımları 'Kayıp Şehir Z',  'Sessizlik' ve 'Kolonya Cumhuriyeti'. Vizyondakileri Efe TEKSOY derledi.



KAYIP ŞEHİR Z (THE LOST CITY OF Z)

Percy Fawcett, amazon ormanlarının balta girmemiş bölgelerini araştıran bir kaşiftir. Keşif gezisi sırasında gelişmiş bir medeniyete ait izlerle karşılaşır. Bulduğu kanıtlar, bilim çevrelerinde farklı tepkilerle karşılanır ve alay konusu olur. İddiasını kanıtlamak için araştırmalara devam eden Percy Fawcett, yanına eşi Nina, oğlu Jack ve yardımcısı Henry’i de alarak Z adı verilen kayıp şehre doğru yolculuğa çıkar. Filmin senaristliği ve yönetmenliği James Gray’e ait. David Grann’in aynı isimli romanından uyarlanan film, Percy Fawcett’ın gerçek öyküsünü anlatıyor. Başrollerinde; Charlie Hunnam, Robert Pattinson ve Sienna Miller yer alıyor.


SESSİZLİK (SILENCE)


17. yüzyılda 2 rahip onlara akıl hocalığı yapan Ferreira adlı rahibin Japonya’da dinini reddettiği haberini alır. Bu iddiaya inanmayan rahipler hocalarını bulmak ve kendi gözleriyle durumu görmek için Japonya’ya gider. Burada inançlarını gizleyen Hristiyanlarla karşılaşırlar ve onlara yardım eli uzatırlar. Ama Japonlar, rahipleri beklediklerinden çok daha farklı bir şekilde karşılayacaktır. Yönetmenliğini Martin Scorsese’nin yaptığı filmin senaryosu Jay Cocks’a ait. ‘Sessizlik’ Japon yazar Shusaku Endo’nun aynı adlı romanından beyazperdeye uyarlandı.

SON MACERA (GOING IN STYLE)

80’li yaşlarına gelmiş 3 eski arkadaş hayat boyu hep para sıkıntısı çekmiştir. Kısa yoldan para kazanmak ve sıkıntıdan kurtulmak için banka soymaya karar verirler. Tecrübesizlikleri başlarına komik ve enteresan olayların gelmesine sebep olacaktır. Başrollerinde; Morgan Freema, Michael Caine ve Alan Arkin’in bulunduğu filmin yönetmen koltuğunda Zach Bref var.

KAPAN (GET OUT)

Siyahi genç Chris, beyaz kız arkadaşı Rose ile mutlu bir ilişkisi vardır. Rose birgün Chris’i ailesiyle tanışmak için davet eder. Chris, gittiği kasabada siyahilerin birer birer kaybolduğunu fark eder. Bunun üzerine bir adam Chris’e bir an önce kaçması öğütünde bulunur. Ama bu çok kolay olmayacaktır. Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Joran Peele yapıyor. Başrollerinde; Daniel Kaluuya, Allison Williams ve Bradley Whitford var.

BEDEN VE RUH (ON BODY AND SOUL)

Maria takıntılı (obsesif kompulsif) ve içine kapanık bir kadındır. Çalışmaya başladığı şirketin müdürünün de kendisi gibi içine kapanık ve sessiz olması yakınlaşmalarına sebep olur.Çiftin, geceleri aynı rüyaları gördüğü fark edilince aralarında gizemli bir bağ olduğu anlaşılır. Filmin yönetmenliği ve senaristliği Ildiko Enyedi’ye ait. ‘Beden ve Ruh’, ‘67. Berlin Film Festivali’nde ‘Altın Ayı Ödülü’nü aldı.

MAX STEEL

Max McGrath, ergenlik çağında sıradan bir gençtir. Babasını kaybettikten sonra annesiyle şehre taşınır. Max, babasının eski bir dostu olan Dr. Miles Edwards’la sıkı dost olur. Dr Edwards, sayesinde vücudunun dünyadaki en büyük enerjiyi ürettiğini keşfeder. Bu enerjiyle yaşayabilmesinin tek yolu ise Steel adında bir uzaylı varlıkla birleşmesidir. Max, Steel adlı uzaylıyla birleşip el ele vererek dünyayı uzaylı saldırganlara karşı koruyacaktır. Filmin yönetmen koltuğunda Stewart Hendler oturuyor. Oyuncuları arasında; Ben Winchell, Maria Bello ve Andy Garcia var.

KOLONYA CUMHURİYETİ

Peker Mengel, kasabanın belediye başkanlığını olmayacak vaatlerle kazanır. Dünyaya gelecek uzaylılar için karşılama töreni hazırlatır. Ama tören sırasında bir kazar olur ve uzaylı istemediği halde dünyada konaklamak zorunda kalır. Bunun üzerine yerel halk ve uzaylı arasında içinden çıkılmaz komik olaylar gelişir. Filmin oyuncuları arasında; Çağlar Çorumlu, Büşra Pekin, Mahir İpek, Uğur Bilgin ve Ersin Korkut yer alıyor. Filmin yönetmenliği Murat Kepez’e ait.

MAŞA İLE KOCA AYI

Film, küçük kız Maşa ve sirkten emekli Mişka adlı koca ayı arasında geçen maeraları anlatıyor. ‘Maşa ile Koca Ayı’, adlı Rus çizgi filmi Rusya ve Slav ülkelerinde çocukların ilgiyle seyrettiği bir izlenme rekorları kıran bir yapım. ‘Maşa ile Koca Ayı’ televizyon çizgi filminden yola çıkılarak yapılmış Türkiye’nin ilk interaktif animasyon filmi. Doğukan Manço, film için Barış Manço’nun ‘Ayı’ şarkısını yeniden aranje etti. ‘Maşa ile Koca Ayı’ çocukların severek izleyeceği macera dolu bir yapım.

ZER

Film, New York’ta yaşayan Jan’ın, görkemli bir coğrafya ve kültür içerisinde bir şarkıyı aramasının hikayesini anlatıyor. Şarkıyı ararken büyükannesi Zarife’nin sırrını da açığa çıkaracaktır. Yönetmenliği ve senaristliği ; ‘Uzak’, ‘Son Mevsim: Şavaklar’, ‘Fırtına’, ‘Fotoğraf’, ‘Bir Varmış Bir Yokmuş’ filmlerinin yönetmeni Kazım Öz’e ait.

MİRAÇ

İki küçük arkadaş Yusuf ve Ali, arkadaşları Ahmet’i kaybederler. Ahmet’in öldüğüne inanan ikili, seslerini duyurabilmek için ellerinden geleni yapar. Göğün 7. Katına çıkabilmek için köylülere danışan ikili, maceradan maceraya atılır. Film, Hz Muhammed’in Miraç’a çıkışını çocukların gözünden anlatmayı hedefliyor. Ufuk Bayraktar ve Meltem Miraloğlu’nun başrollerinde oynadığı filmin yönetmen koltuğunda Enes Hakan Tokyay oturuyor. Filmin senaryosu Yasin Öksüz’e ait.

BLUE

Belgesel, Yavuz Çetin ve Batu Mutlugil, Kerim Çapan’ın bulunduğu 1990’lı yılların efsane rock grubu ‘Blue Blues Band’i anlatıyor. Belgeselde; Teoman, Aylin Aslım, Nejat İşler, (Kerim Çaplı’nın oğlu) Ahmet Çaplı, Tanju Eksek, Volkan Başaran gibi isimler ‘Blue Blues Band’ grubundan bahsediyor.


İyi Seyirler Dilerim

Efe TEKSOY

Haberin Devamı