Efe Teksoy Haftanın filmleri
HABERİ PAYLAŞ

Haftanın filmleri

Haberin Devamı

John Wick 2


2014 yılında 86 milyon dolar gelir elde ederek açılış yapan başarılı aksiyon serisi John Wick, ikinci film ile kaldığı yerden devam ediyor. Emekliye ayrılmış olan yeraltı dünyasının ünlü tetikçisi John Wick’in sakin süren yaşam düzeni bir kere daha bozulur. Roma sokaklarında başına gelen olaylar onu bir kez daha suç dünyasına çekecektir. İlk filmin ortak yönetmeni olan Chad Stahelski bu kez tek başına yönetmenliği sırtlamış durumda. Matrix serisinin başrol oyuncuları Keanu Reeves ve Laurence Fishburne o yapımdan sonra ilk defa tekrardan bir araya geliyor. Yapımcı Lionstgate şirketi John Wick hikâyesini televizyon dizisi olarak değerlendirmek istediklerini açıkladı. Keanu Reeves, filmde bulunan silahlı sahneler için atış talim parkurlarında uzman eğitmenlerle çalıştı.

Filmin IMDB puanı: 9.4

Haftanın filmleri

Lego Batman (The lego Batman Movie)


2014 yılında Lego Filmi (Lego Movie)’nin 469 milyon dolarlık gişe başarısı üzerine yapım şirketleri Lego Batman ile yollarına devam ediyor. Kendini beğenmiş ve bencil bir karakter olan Batman yıllardır yalnız bir şekilde yaşamaktadır. Sadece kendisini düşünen Batman’in yardımına ona doğru yolu gösterecek olan Robin ve Batgirl karakterleri katılır. Birbirlerine yeni alışmaya başlayan ekip, Joker’in Gotham şehrini ele geçirdiği haberini alır. Batman, takım çalışmasının ne kadar önemli olduğunu zor yoldan da olsa anlayacaktır. Heyecanla beklenen animasyon, aksiyon ve komedi türündeki filmin yönetmen koltuğunda Chris McKay oturuyor. Filmin seslendirme kadrosunda; Will Arnett (Batman/Bruce Wayne), Channing Tatum (Superman/Clark Kent), Rosario Dawson (Batgirl/Barbara Gordon), Zach Galifianakis (Joker) ve Jonah Hill (Hal Jordan/Green Lantern) yer alıyor.

Filmin IMDB puanı: 8.1

Haftanın filmleri

Karanlığın Elli Tonu (Fifty Shades Darker)


2015 yılında 571 milyon dolarlık gelir elde ederek serinin açılışını yapan Grinin Elli Tonu (Fifty Shades Of Grey), Karanlığın Elli Tonu (Fifty Shades Darker) ile yoluna devam ediyor. E. L. James’in çok satan roman serisinden uyarlanan filmin bütçesi 20 milyon dolar. Anastasia Steele, genç milyoner Christian Grey ile olan aşkını geride bırakmaya çalışmaktadır. Psikolojisi bozulan Christian ise aşkına kaldığı yerden devam etmek ister ve bundan sonra hiçbir sır saklamayacağı konusunda Anastasia’yı ikna eder. Her iki tarafta yaşamlarından ödün vererek tekrardan bir araya gelir. Fakat Christian Grey’in geçmişinde bıraktığı kadınlar rahat vermeyecektir. James Foley’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin senaryosu Niall Leonard’a ait. Erotik, dram türündeki filmin başrolünü Jamie Dornan ve Dakota Johnson paylaşırken oyuncu kadrosunda 1997 yılı En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar’ı bulunan Kim Basinger ve ayrıca Bella Heathcote eşlik ediyor.

Filmin IMDB puanı: 4.2

Haftanın filmleri

Amatörler Gecesi (Amateur Night)


Mimarlık bölümünde doktora yapan başarılı öğrenci Guy Carter, çocuk bekleyen karısı Anne ile mutlu bir yaşam sürmektedir. Okuldaki başarısını iş hayatına taşıyamayan Guy, 1 yıldır kendine uygun iş bulamamıştır. Eşi ona internet sitesi üzerinden şoförlük işi bulur. Pizza dağıtarak para kazanacağı hevesiyle işe başlar. Fakat sandığının aksine konsomatrisleri gidecekleri yerlere taşıma görevi verilen Guy’ın girdiği ortamlarda başına birçok sorun açılacaktır. Bu haftanın komedi türündeki yapımı olan Amatörler Gecesi (Amateur Night), Amerikan Pastası (American Pie) serisiyle yıldızı parlayan oyuncu Jason Biggs’e Janot Montgomery ve Ashley Tisdale ve Cedric Yarbrough eşlik ediyor. Yönetmen koltuğunda Lisa Addario ve Joe Syracuse ikilisinin oturduğu filmin senaryosu da ikiliye ait.

Filmin IMDB puanı: 5.0

Haftanın filmleri

Çakı Gibi (Swiss Army Man)


Issız bir adada tek başına yaşayan Hank Thomson evine döneceğine dair umudunu tamamen yitirerek intihar etmeye karar verir. O sırada kıyıya vurmuş bir erkek cesedi olduğunun farkına varır. Manny adını verdiği bu ceset konuşabilen ve birçok akıl almaz özelliği olan bir bedendir. Manny sayesinde tekrardan evine dönebilme ümidine kavuşan Hank, birçok maceraya atılacaktır. Zekice kaleme alınan filmin bütçesi 3 milyon dolar. Haftanın fantastik komedi türündeki yapımın başrollerinde Harry Potter serisi ile ünlenen Daniel Radcliffe ve Tutsak (Prisoners) filminin oyuncusu Paul Dano yer alıyor. “Daniels” adıyla bilinen video klip yönetmenleri Dan Kwan ve Daniel Scheinert’in yazıp yönettiği film, Sundance Film Festivali’nde ‘En iyi Drama Yönetmeni Ödülü’nü de alarak eleştirmenler tarafından en çok tartışılan filmlerden biri oldu.

Filmin IMDB puanı: 7.1

Haftanın filmleri

Enkaz


Alpgiray M. Uğurlu’nun yazıp yönettiği film haftanın Türk yapımı olarak vizyonda. Başrollerinde Akasya Aslıtürkmen ve Berke Üzrek yer alıyor. İstanbul’un büyük bir bölümünü yıkıntılar altında bırakan büyük deprem sonucunda Nisa adlı kadın enkaz altında mahsur kalır. Barış ise yalnız başına kamp yapan, psikolojik sorunları olan ve her gün düzenli olarak doğadaki yaşamını kayıt altına alan bir adamdır. Film, biri enkazın içerisinde yaşam mücadelesi verirken diğeri dışarıda kendi psikolojik sorunlarıyla uğraşan iki yaşamı konu alıyor.

Filmin IMDB puanı: 7.4

Haftanın filmleri

İsra ve Sihirli Kitap (Isra en Het Magische Boek)


Belçika yapımı olan haftanın fantastik filminin yönetmen koltuğunda R. Kan Albay oturuyor. Başrollerini Isra Dela, R. Kan Albay, Turan Çelik’in üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Tamer Karadağlı da yer alıyor. 9 yaşındaki küçük kız Isra, çıktığı okul gezisinde sihirli bir kütüphane bulur. Kitaplardan birisinin içerisinde hapis edilmiş olan çocuk Alex şatoda tutulmaktadır. Onu kurtarabilmek için kitabın içerisine giren Isra, masallar diyarında maceradan maceraya atılır.

Filmin IMDB puanı: 4.5

Haftanın filmleri


İyi seyirler dilerim...
Efe TEKSOY

Sıradaki haber yükleniyor...
holder