Siyaset Hain girişimin şifreleri 'Kuzgun' ve 'Şapka'yla çözüldü
Paylaş
Hain girişimin şifreleri 'Kuzgun' ve 'Şapka'yla çözüldü

Hain darbe girişiminin arkasında Fetullahçı Terör Örgütü ve örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in olduğunu beyan eden “Şapka” ve “Kuzgun” kod adlı itirafçı sanıklar, Türk yargısının elini güçlendirdi

GÜLEN 1 NUMARALI SANIK

Gizli tanıklar “Şapka” ve “Kuzgun” kod adlarıyla örgüt yapılanması hakkında konuşan ancak daha sonra kimlikleri ortaya çıkan eski Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı Kurmay Başkan Vekili albay Hakan Bıyık ile eski Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı tuğamiral Halil İbrahim Yıldız’ın darbe girişimine ilişkin verdiği bilgiler doğrultusunda hazırlanan iddianamede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen bir numaralı sanık olarak yer aldı.

Haberin Devamı

VİLLADAKİ TOPLANTILAR

Darbe girişiminin planlandığı Ankara Çukurambar’daki villa toplantısına ilişkin ayrıntıları paylaşan Yıldız, örgütün sözde “Hava Kuvvetleri imamı” Adil Öksüz’ün burada teşebbüsten önce TSK’dan ihraç edilen koramiral Ömer Faruk Harmancık, tuğamiral Sinan Sürer, Bıyık ile “İhsan” kod isimli örgütün mahrem imamı Hasan Coşkuner ve ismini bilmediği birçok kişiyle toplantı yaptığını belirtti. Girişimin ardından görsel ve yazılı medyadan çıkan haberlerden sonra Öksüz’ün, o toplantıları yapan kişi olduğunu anladığına dikkati çeken Yıldız, Öksüz’ün villadaki katları gezerek villada bulunan ve darbeyle ilgili çalışmaları yürüten diğer örgüt mensuplarıyla görüşmeler yaptığını kaydetti.

PLANI EZBERE SUNACAKTI

Yıldız, “Öksüz benimle birebir görüşmedi. Sadece Harmancık’la yaptığı konuşmalarını duyuyordum. Öksüz’ün darbe planının bitmek üzere olduğu, birkaç unsurun tamamlanacağını, Gülen’e onaylatılacağını söylediğini duydum. Öksüz darbe planını Gülen’e yazılı olarak değil, planı ezbere sunacağını söylüyordu. Villada, eksikliklerin giderilmesi halinde darbe planının 15 Temmuz’da, aksi halde 22 Temmuz’da devreye sokulacağı konuşuldu. Tarih konusunda kararsızlık vardı ancak iki tarihte de darbe planı saat 03.00’te devreye sokulacaktı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ADİL ÖKSÜZ’DEN TELKİN

Yıldız villadakilerin darbe planının başarılı olmaması halinde nelerin yapılacağı ve halka rağmen söz konusu silahlı darbe girişiminin başarıyla sonuçlanamayabileceği görüşü dile getirildiğinde Öksüz’ün telkinlerde bulunarak, “Bu tür olu>