Gündem Hain saldırı: 1 şehit, 6 yaralı

Hain saldırı: 1 şehit, 6 yaralı

Paylaş
Hain saldırı: 1 şehit, 6 yaralı

Batman'ın Gercüş İlçesi'ndeki Vergili Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırıda bir er şehit oldu, biri teğmen 3 asker de yaralandı.Bitlis Güroymak kırsalında dün PKK'lıların açtığı ateşte 3 asker yaralandı

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Vergili Jandarma Karakolu yakınlarındaki Zolatepe Mevkii’ndeki yeni karakol inşaatını kontrole giden komando timine önceki gece teröristler, uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Haberin Devamı

Jandarma Komando Er Mustafa Tekgül şehit oldu. 1 teğmen ve 2 er yaralandı. Bitlis Güroymak kırsalında da dün öğle saatlerinde aramatarama faaliyeti yürüten askeri birliğe, bir grup PKK’lı taciz ateşi açtı. 3 askerin yaralandığı çatışmada 1 terörist öldü. Bir terörist de yaralı olarak yakalandı.

Terhisine 3 ay 20 gün vardı

Terhisine 3 ay 20 gün kala şehit Jandarma Komando Er Mustafa Tekgül dün memleketi Yozgat Sorgun’da toprağa verildi. 177’nci şehidini uğurlayan Yozgatlılar, törene katılan AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ’a tepki gösterdi. Şehidin inşaat işçisi babası Nuri Tekgül, “1’i kız 5 çocuğum vardı. Mustafam şehit oldu. Evde üç Mustafa daha var” dedi.

PKK’ya ağır darbe

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütü PKK’ya yönelik 2010’un ilk 6 ayında düzenlediği operasyonlarda 170 terörist ölü ele geçirildi. 154 terörist de teslim oldu. Genelkurmay Başkanlığı dün 1-7 Temmuz tarihlerinde 15 PKK’lının öldürüldüğünü duyurdu.

Haberin Devamı

Kimlikleri de açıklanan teröristlerin 22-31 yaş aralığında olması dikkat çekti. Kuzey Irak’taki PKK kampından kaçarak devlete sığınan 20 yaşındaki iki kadın terörist de ‘Etkin Pişmanlık’tan yararlanarak serbest kaldı.

Özcan ÇİRİŞ/DHA