Gündem Hain saldırıda ürperten söylenti

Hain saldırıda ürperten söylenti

Paylaş
Hain saldırıda ürperten söylenti

Samsun'da iki polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili olarak halk 'Böyle bir baskın yapılacağı herkesin dilindeydi' diyor

Samsun'un Ladik ilçesinde devriye görevi yapan polis aracına 3 ayrı noktadan saldırı düzenlendi. Hain saldırı sonucu polis memurları 50 yaşındaki Hüseyin Koç ile 36 yaşındaki Malik Saykal şehit oldu. Vatandaşların , "Böyle bir baskın yapılacağı herkesin dilindeydi" şeklindeki tepkileri dikkat çekti. Vali Hasan Basri Güzeloğlu olayın bir terörist saldırı olduğunu söyledi.

Samsun'a 82 kilometre mesafede bulunan Ladik İlçesi'nin Bahşi Mahallesi Samsun Caddesi üzerinde dün gece saat 22.30 sıralarında devriye görevi yapan polis aracına uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Saldırıda 55 A 8651 plakalı aracı kullanan polis memuru Hüseyin Koç olay yerinde şehit olurken yanındaki Malik Saykal kaldırıldığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Olay sonrası Samsun, Ordu, Giresun ve Tokat'tan Özel Harekat ve komando timleri bölgeye sevk edildi. Eğitimli köpeklerle olay yerinde ve çevresinde aramalar yapıldı. Ankara'dan Özel Harekat Daire Başkanlığı'ndan da ekiplerin ilçeye geldiği belirtildi.

TERÖRİSTLERİN 3 KİŞİ OLDUKLARI BELİRLENDİ

İlçe merkezi ile yakın çevresinde geniş çaplı operasyonlar başlatıldı. Kırsal bölgede de devam eden saldırıyla ilgili görgü şahitleri teröristlerin 3 kişi olduklarını söyledi. İlçenin girişinde ve çarpraz ateşle işlek olan caddede meydana gelen olay vatandaşları tedirgin etti. İlçe halkı sabaha kadar uyumayarak korku ve endişelerini dile getirdi.

Olayın hemen ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Tepkili vatandaşların, "Biz bile sivil olarak bir aydır buraya baskın yapılacağını biliyorduk...Böyle bir baskın yapılacağı herkesin dilindeydi. Bir tane gözaltına alınan var mı? Neden önlem alınmadı. Ancak şimdi boş kovan toplayalım" diyerek tepkilerini dile getirmesi dikkat çekti. Vatandaşın isyanını güvenlik güçleri güçlükle bastırmaya çalıştı. Olay yerinde onlarca boş kovan bulundu.

GÜZELOĞLU: TERÖRİST SALDIRI

Bu arada ilçede açıklama yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, olayın bir terörist saldırı olduğunu söyleyerek, "Hain saldırıyı gerçekleştirenler en kısa zamanda yakalanacak. Görgü şahitlerinin ifadeleri alınıyor. Bölgede geniş kapsamlı operasyon sürüyor" dedi. Bazı kişiler ise saldırıyı gerçekleştirenlerin terör örgütü TKP/ML-TİKKO'ya mensup kişiler olabileceği üzerinde durulduğunu söyledi.

BİRİ 21, DİĞERİ 11 YILLIK POLİS MEMURU

Hain saldırıda hayatını kaybeden 3 çocuk babası Hüseyin Koç'un 21 yıllık, bekar olan Malik Saykal'ın ise 11 yıllık polis memuru olduğu belirtildi. Koç'un 8 yıldır, Saykal'ın ise 3 yıldır ilçede görev yaptığı kaydedildi.

DUYGULU TÖREN

Şehit polis memurları için Samsun Valilik Binası önünde bu sabah tören düzenlendi. Törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, yeni atanan İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Rektör Prof.Dr.Hüseyin Akan, şehit polislerin mesai arkadaşları, askeri erkan ile vatandaşlarında arasında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Vatandaşlar "Bunlar açılımın ürünü", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "İntikamını alacağız", "İmralıyı basalım, Apo'yu asalım" şeklinde sloganlar attı. 3 çocuk babası olan Hüseyin Koç'un ailesi tören sırasında sinir krizi geçirdi. 25 yaşındaki kızı Buket Koç, polisleri göstererek, "Babamın intikamını arkadaşları alacak. Bir polis şehit olur 10 polis arkasından gelir. Babam ölmedi" diye konuşması herkesi duygulandırdı. Koç'un İstanbul'da görevli polis memuru olan oğlu Muhsin Koç törende babasının arkasından gözyaşı döktü. Şehit polisin eşi Latife Koç ise tören sırasında baygınlık geçirdi. Kendisine sağlık ekipleri müdahale etti. Bayan polis memurları kendisini sakinleştirmeye çalıştı.

'EN AĞIR ŞEKİLDE ÖDEYECEKLER'

Duygulu anların yaşandığı törende bir konuşma yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Polis memurları Hüseyin Koç ve Malik Saykal Ladik İlçesi'nde uğradıkları hain saldırıda şehit edildiler. Aziz vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin saflarına katıldılar. Aziz ruhları önünde rahmet, minnet ve saygıyla eğiliyoruz" diyerek, "Aziz Samsunlular ülkemizin huzurunu birlik ve beraberliğini hedefleyen hain saldırılar asla amacına ulaşamayacaklar. Terörden medet uman menfur zihniyet aziz milletimizin sağ duyusu, soğukkanlılığı ve devletimizin kararlılığı ile hüsrana uğramaya mahkumdur. Bin yıllık kardeşliğimizi birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan bu hain saldırılar milletimizin kararlılığı ile yok olacaktır. Aziz milletimiz bu saldırının arkadasındaki hain emel ve tahriklere gelmeyecektir. Bu alçakca saldırıyı planlayan ve gerçekleştirenler bunun bedelini en ağır şekilde ödeyeceklerdir" diye konuştu.

DUAYLA MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİLER

Öte yandan tören sonunda İl Müftüsü Osman Şahin tarafından yapılan duanın ardından toprağa verilmek üzere şehit polis memuru Hüseyin Koç memleketi Tokat'ın Niksar İlçesi Kümbetli Köyü'ne, Malik Saykal ise Amasya'nın Taşova İlçesi Mercimek Köyü'ne gönderildi. Koç'un bugün, Saykal'ın ise yarın toprağa verileceği belirtildi.

İsmail AKDUMAN- Murat SANDIKÇI- Hakan ÇELİKBAŞ- Yaprak KOÇER/SAMSUN,(DHA)

3