Dünya Haiti çığlık çığlığa

Haiti çığlık çığlığa

Paylaş
Haiti çığlık çığlığa

Haiti'yi vuran 7 büyüklüğündeki depremin yol açtığı dram büyüyerek devam ediyor. Ölü sayısının 150-200 bin arasında olabileceği açıklandı

YAĞMA ÖNLENEMİYOR

Haberin Devamı

Haiti’de geçen salı meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin üzerinden bir hafta geçti. Bölgedeki Amerikan güçlerinin komutanı General Ken Keen, ölü sayısının 150-200 bin arasında olabileceğini açıkladı.

BİR YANDA ÖLÜM, BİR YANDA LÜKS TATİL

Başkent Port-au-Prince limanının kullanılamaz durumda olması ve havalimanının yetersiz kalması nedeniyle yardımlar sağlıklı bir şekilde ulaştırılamıyor. Yemek, su, giyecek, çadır gibi gündelik yaşam malzemesi kıtlığı nedeniyle baş gösteren yağma ve şiddet olaylarını güvenlik güçleri kontrol altına almakta güçlük çekiyor.

AÇLIKTAN ÖLECEKLER

Başkent civarında 300 bin kadar evsize gereken yiyecek ve ilaç halen ulaştırılamadı. Kent dışındaki yerleşim yerlerinde ise durumun daha kötü olduğu belirtildi. Yağma korkusu da yardımların ulaştırılmasını yavaşlatıyor.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Haiti’de 2 hafta içinde 1 milyon kişiye, 1 ay içinde de 2 milyon kişiye yemek vermeye başlanacağını söyledi. Haiti’de 3 milyon kişinin depremden etkilendiği düşünüldüğünde, Ban Kimun’un açıklaması, onbinlerce kişinin açlıktan öleceğini gösteriyor.