Dünya Haiti'de çocuklar kaçırılıyor

Haiti'de çocuklar kaçırılıyor

Paylaş
Haiti'de çocuklar kaçırılıyor

Haiti'de yaralı olarak hastaneye kaldırılan ve tedavileri süren 15 çocuk kayboldu. Çocukların uluslararası evlat edindirme şebekeleri tarafından kaçırıldığı iddia edildi

Haiti’de 12 Ocak’ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde 75 bin kişi ölmüş, 200 bin kişi yaralanmıştı. 1 milyon çocuğun öksüz ve yetim kaldığı Haiti, yaralarını henüz sarmadan çocuk ticareti dramına sahne oluyor.

Haberin Devamı

UNİCEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) yetkilisi Jean-Luc Legrand, dün İsviçre’nin Cenever kentinde düzenlediği basın toplantısında yaralı olarak hastaneye kaldırılan 15 çocuğun kaybolduğunu açıkladı.

Jean Luc-Legrand Legrand ‘Çocuk ticareti sorununun daha önce de bu ülkede yaşandığını ve bu ticaret ağlarının uluslararası evlat edindirme pazarıyla bağlantısı olduğunu’ ifade etti.

HAİTİ İÇİN 10 YIL GEREK

Öte yandan depremde kimsesiz kalan çocukları evlat edinme yarışı sürüyor. Öksüz ve yetim kalan çocuklardan bazıları daha iyi şartlarda büyümeleri için evlatlık verilmek üzere yurt dışına gönderiliyor.

Önceki gün 106 çocuk Hollanda’ya gönderilmişti. Dün de 33 çocuk Fransa’ya gitmek üzere yol çıktı. 400 bin evsizin başka yerlere taşınacağı bildirildi. Ülkenin yeniden yapılanmasının 10 yıl sürebileceği söyleniyor.

Haberin Devamı