Tamer Heper Hak aramak budur
HABERİ PAYLAŞ

Hak aramak budur

Haberin Devamı

16 yıllık işçi emeklisiyim. Ocak ayı başında SGK’ya eksik emekli maaşı aldığımı belirten bir dilekçe verdim, inceleme sonucu bu doğru çıktı ve düzeltildi yazısı geldi. İyi ama ben şimdi 16 yıl boyunca eksik emekli maaşı almış oldum. Bunu talep edebilir miyim? ● T.O.

Son zamanlarda SGK ödemelerinde buna benzer olaylara çok rastlıyoruz. Vatandaş bankadan emekli maaşını çektiğinde kendisine ne verilirse onu alıp gidiyor. Elbette burada sorulacak bir soru var. Bu vatandaş ne kadar para alması gerektiğini bilmiyor mu? Hayır bilmiyor. Çünkü kendisine her ay farklı para ödeniyor. Yok muayene parası, yok ilaç parası kesildi diye bir emekli her ay farklı para alıyor. Asıl maaşı kaç liradır? Doğru hesaplanmış mıdır? Bunu bilme imkanı yok.

Bu nedenle de bir emekli aldığı emekli maaşını ancak yaklaşık olarak söyleyebilir. Bu durumda da eksik maaş aldığının kontrolunu yapamazlar. Ödenmezse dava açılacak Bir de özellikle yaşlı emekliler, devletin yaptığı hesaba güvendiği için kendisine ne verilirse doğru kabul eder. Ancak okuyucum dikkatli davranmış, maaşının hesabını yapmış veya yaptırmış ve kendisine eksik aylık ödendiğini tespit etmiş. Şimdi artık doğru maaşını alabileceği gibi kendisine eksik ödenen aylar için de talepte bulunabilecek. Şayet bunlar ödenmez ise bu konuda iş mahkemelerinde dava açacak. Kendisinin elindeki en geçerli delil, SGK tarafından maaşının eksik ödendiğinin kabul edildiği yazı olacak. Ben, kendi hesabıma hakkına bu kadar sahip çıkan birini de kutlamak isterim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder