Pazar Postası Hakan Altun: Annemin istemediği biriyle evlenmem
Paylaş
Hakan Altun: Annemin istemediği biriyle evlenmem

Eğlence hayatının nabzını elinde tutan isimlerden Hakan Altun... Neredeyse haftanın 5 günü sahne alıyor. Canlı müzik dinlemek isteyenlerin ilk adresi Hakan Altun’un çıktığı mekanlar. Yılların müzmin bekarı 46 ya şındaki Hakan Altun bu yıl evlenmekte kararlı. Diyor ki: Öyle çok uzatmayı da düşünmüyorum. En fazla 3 ay flört edip evleneceğim.

Suna Akyıldız
suna.akyildiz@posta.com.tr

Neler yapıyorsun şu ara? Var mı yeni albüm?


16 şarkılık bir albüm yaptım. Cengiz Kurdoğlu ve benim şarkılarımdan oluşan. Yaza doğru çıkarmayı düşünüyorum. Haftanın üç günü çalışıyorum. Mutluyum. İnsanların gösterdiği ilgi beni mutlu ediyor.

Aileler genelde seni oğulları gibi görüyor...

Türk ailesi sizi televizyonda görüp, oğlu sayıyorsa bu dünyadaki en büyük mutluluklardan biridir benim için. Aile kavramına çok saygılıyım. Özel bir ailede büyüdüm. Saygı her zaman birinci plandaydı. Babamın anneme bırakın şiddeti, “Lan” dediğini bilmem.

Babanın cenazesindeki halin hepimizi çok etkiledi...

Babamla abi kardeş gibiydik. Ve ben babamın kopyası gibi görüyorum kendimi. Çok büyük bir kayıp benim için. Her gencin bir idolü vardır, benim idolüm babamdı.

Kırılma noktan mıydı babanın kaybı?

Değil, çünkü biraz kaderci bir adamım. Her şeyin olabileceğine inanıyorum. Ülkemizde gencecik çocuklar şehit oluyor. Doğuma nasıl seviniyorsam ölümü de öyle karşılamam gerektiğini düşünüyorum. ‘Çare yok ölmüşe olmuşa’ diye şarkım var. Bir gözyaşı var, bir sevinç var. Babam uykusunda rahmetli oldu. Sabah beni uyandırdıklarında hissettim. Kimseyi kırmamak için yaşardı. Öyle güzel bir adamdı.

BABASINI KAYBETTİĞİNDE İNSAN EVLATLIKTAN ÇIKIYOR


Erkeğin olgunluk dönemi babasını kaybedince mi başlar, evladını kucağına aldığında mı?

Bence babasını kaybettiğinde insan evlatlıktan çıkıyor. Artık evlat değilsiniz, babanız yok çünkü. Sorumluluklar büyüyor. Annem ve kız kardeşim var. Başlarında bir erkek var, o da Hakan. Anneme, kardeşime iyi bakmalıyım. Paramı sevdiğim dostlarıma harcamam lazım. Çünkü bu dünyada kalıcı değiliz. Kim ne götürebilmiş ki öbür dünyaya. 46 yaşındayım, çok şükür ailemle dolu dolu vakit geçirdim.




Keşke evlenseydim de torununu görseydi diyor musun?

Torununu görmesini isterdim. Ailece çocuk sevdalısıyız. Evlenirsem hemen çocuk yapacağım. Babam görmedi ama vardır bir hayır.

Bu zamana kadar seni evlilik yoluna sokan bir kadın olmadı mı?

Çok sevmiştim birini, olmadı. Üniversite döneminde flört ettiğim bir kız arkadaşımdı. Sonra tekrar bir araya geldik, yine olmadı. Yıllardır kimseyi sevemedim. 15-16 seneden beri tutkulu bir aşk hissetmedim.

SAHNEYE ÇIKMADAN RAHATLAMAK İÇİN BİR İKİ DUBLE İÇERİM


Her kadın aynı mı gelmeye başlıyor bir zaman sonra?

Yooo hayır. Benim için her kadının ayrı bir zarifliği vardır. Kadın kutsaldır. Kadın annedir. Allah’ın elçisi olarak kadın gönderilmiştir bu hayata.

Gündüz uyuyup, gece yaşamak ilişkiye engel değil mi?

Çok sevdiğim kadınla beraberken de geceleri çalışıyordum. Hatta daha yoğun çalışıyordum. Mutluysan asla engel değil .

Şarkılarının büyük bölümü aşk acısı. ‘Telefonun başında çaresiz bekliyorum...’ Gerçekten bekliyor muydun?

O gerçek hikaye. Yazdıktan sonra anladım ki, benim gibi telefonun başında bekleyen milyonlarca insan var. Eğer kendi şarkılarımı yazmasaydım asla yapmazdım bu işi.

Neden?

Aklımda şarkıcılık yoktu. Başka planlarım vardı. Konservatuar mezunuyum, master yaptım. Devlet korosunu kazandım.

Çok çalışıyorsun. Kendini nasıl ödüllendiriyorsun?

Hiç umulmadık anda kaçar giderim. Kalabalığı sevmiyorum. Haftada 5 bin kişiye şarkı söylüyorum. Kafamda yıllardan beri gürültü var benim. İnsanların hayatları bittiği an benimki başlıyor. Benimki bitince onlarınki başlıyor.

Yorulduğun olmuyor mu?

Olmaz mı? Ama ara vermem, bırakırım. Artık işleri azaltacağım.

Çalıştığın yerler arasında Tarabya’nın keyfi başkaydı sanırım...

Doğma büyüme İstanbulluyum. Türkiye’nin neredeyse her yerinde şarkı söyledim ama hiçbir yer Tarabya gecelerinin yerini tutmadı. Orada gece hayatına saygı vardı. Şimdiki eğlence hayatında ise o saygı yok. Oradaki hazzı hiçbir mekanda almadım oranın kültürü vardı. Çok önemli insanlar gelirdi.

Sahneye çıkmadan önce alkol alır mısın?

Allah’ın bildiğini kuldan mı saklayacağım. Şişeyi niye masanın altına koyarsın ki fotoğraf çektirirken, kimi kandırıyorsun? Sahneye çıkmadan bir iki duble alkol alırım, bunu annem de bilir. Rahatlamak için içerim. Beni kimse görmemiştir ama sallanırken ya da birine laf atarken. Öyle bir adam dünyanın en rezil kişisidir.



(Küçük bir not: Oktay Kaynarca'nın yukarıda paylaştığı fotoğraftaki oyuncuların içki bardaklarını gizledikleri, buz kovasını ise masada bıraktıkları iddia edilmişti. Bu fotoğrafla ilgili Şahan Gökbakar da eleştirel bir yorum yapmıştı.)


Oktay Kaynarca'dan Şahan Gökbakar'a yanıt gecikmedi!


BENİM İÇİN BİR KADININ GEÇMİŞİ DEĞİL KALBİ ÖNEMLİ


Sahnedeyken asılan oluyor mu?

Çooook. Hiçbir şeye şaşırmıyorum gerçi artık normal geliyor.

Başına gelen en ilginç şey neydi?

Tarabya’da çalışırken kocaman bir kulis vardı. Kızın biri geldi. Elinde CD, imza attıracak. Çok güzel bir kızdı. “Buyrun oturun gömleğimi değiştireyim” dedim. Bir çıktım, kız çıplak oturuyor. “N’apıyorsunuz siz” dedim. “Sizden çok hoşlanıyorum” dedi. “Hemen giyinin ve gidin” dedim. Kapattım kapıyı.

Hiç hayranınla aşk yaşadın mı?

Tanışmışlığım var. Bekar adamım. Arkadaşlarım tanıştırmak istiyor, tanışıyorum bazen.

Erkekler peşinden koştuğu kadına mı aşık olur sence?

Yok öyle bir şey. Öyle bir kadın çıkar inşallah karşıma. Kaderimde varsa bir gün karşılaşacağız. Gece hayatıymış, yok iki şarkıcı evli olamazmış, doğru değil bunlar. İki doktor evleniyor da iki şarkıcı neden evlenemesin?

Birlikte olacağın kadının geçmişi ne kadar önemli senin için?

Kimse masum değil. Kimse tertemiz olduğunu söylemesin. Hepimizin geçmişinde hataları var. Hayatımdaki insanın ailesi, dostları benim için çok önemli. O da benim eşime dostuma değer versin. Egosunu, kibirini atmış bir insanım.

Bir kriterin var mı?

Hiç böyle kriterlerim olmadı. Ben sevdaya önem veriyorum. Sevdiysem geçmişi değil, geleceği önemlidir. Hangimiz temiziz? Benim de çok kız arkadaşım oldu. Ben yüreğiyle ilgileniyorum insanların.


ÇOK İYİ BİR BABA OLACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM


Ya annenin onayı?

Önemli. Evliliklerde anne rızasına inanırım ben. Çevremde annenin, babanın tasvip etmediği evlilikler oldu. Sonları hep hüsran oldu. Birebir şahit oldum. Evladının acısını, mutluluğunu gözünden hisseder anne. Bunu baba yapamaz. Benim için anne rızası önemlidir. Sevdalı olduğum insanı annemin sevmesini, sevdalımın da annemi sevmesini isterim

Annenin rızası yoksa eğer?

Annem benim mutluluğum için bazı şeyleri görmezden gelir ama ben dinlerim annemi. Annemin verdiği hiçbir kararda zararlı çıkmadım, yara almadım. O benim uğurum. Annemi aramadan sahneye çıkmam. Uyanır uyanmaz annemin, kız kardeşimin sesini duyarım ilk önce. Annesine iyi olan adam eşine de iyi olur. İnsanların hayalleri vardır ya, ben de çok iyi bir baba olacağımı düşünüyorum. Aşık olmadığım bir kadınla asla evlenemem, mantık evliliği yapamam. Karşıma biri çıkarsa uzun flört etmeyeceğim, 3 ay sonra evlenirim. Uzun flörtler saygıyı bitiriyor.

Haberin Devamı