Dünya Hakan Atilla davasında sürpriz isim

Hakan Atilla davasında sürpriz isim

Paylaş
Hakan Atilla davasında sürpriz isim

ABD’de İran ambargosunun delinmesi iddiasıyla açılan dava 4’üncü haftasına girerken, bugünkü duruşmada bir gelişme yaşandı

İran asıllı Türk vatandaşı Reza Zarrab hakkındaki iddianameyi hazırlayan eski New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ifade verirken, duruşma salonuna girdi.


GİZLİ TOPLANTI YAPTI


Hürriyet'in haberine göre, Bharara, duruşmaya neden katıldığına ilişkin bir açıklama yapmadı. Gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine ise “duruşmayı izlemeye geldiğini” söyledi.
Duruşmaya öğle yemeği için ara verilirken, yargıç Richard Berman, salondaki herkesi dışarı çıkardı.

Savcı yardımcılarının yanına giderek sohbet eden Bharara, salon boşaltıldıktan sonra, kapalı kapılar ardından Yargıç Berman ve savcılık ekibiyle birlikte gizli bir toplantı yaptı. Şu anda gizli oturum sürüyor.



İran asıllı Türk vatandaşı Reza Zarrab, ABD'de New York savcısı Preet Bharara tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.


Rıza Sarraf'ı tutuklatan ABD'li savcı Preet Bharara kim?

SAVCI PREET BHARARA KİMDİR?

48 yaşındaki Hindistan asıllı Bharara, 2009'da New York savcısı olduktan sonra 25 farklı ülkeye gönderdiği güvenlik güçleriyle silah ve uyuşturucu ticaretiyle suçlanan kişileri New York'a getirtmiş ve hakim karşısına çıkartmıştı.

11 Eylül 2001 saldırılarının ardından ABD yargısının suç örgütlerine karşı daha proaktif bir tutum izlemesi gerektiğini savunan Bharara, Washington ve Moskova arasındaki ilişkilerin gerilmesine de yol açmıştı.

Haberin Devamı