Futbol Hakan Balta futbolu bıraktığını açıkladı
Paylaş
Hakan Balta futbolu bıraktığını açıkladı

11 yıldır Galatasaray formasını giyen Hakan Balta, futbolu bıraktığı açıkladı

alatasaray'da uzun yıllar forma giydikten sonra forma şansı bulmakta zorlanan Hakan Balta, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, futbol hayatına nokta koydu.

Haberin Devamı

"Altı yaşında başladığım aktif futbol hayatıma bugün son veriyorum.Oynadığım CSV97, SCSiemensstadt, Reinickendorfer Füchse, Hertha BSC, Vestel Manisaspor, Türk Milli Takımı ve Galatasaray Kulübü'ne sonsuz teşekkür ederim. Hayatımın yaklaşık üçte birini geçirdiğim Galatasaray’ın yeri tabi ki apayrı. 11 senede burada kazandığım başarılardan ziyade benim için her zaman Galatasaray formasının ağırlığını taşıyabilmek ve sizlere saha içinde ve dışındaki futbolcu kimliğimle örnek olabilmek hep önceliğim oldu.

'HAKKINIZI HELAL EDİN'

Birlikte çalıştığım başkanlarıma, hocalarıma, takım arkadaşlarıma ve bütün kulüp çalışanlarına da her şey için minnettarım. Karşılıklı oynadığım arkadaşlara ve kulüplere de teşekkür ederim. Bir hatamız olduysa da affola. En büyük teşekkürü aileme borçluyum. İyi günde kötü günde, her zaman arkamdaydılar. Desteklerini hiçbir zaman eksik etmediler. Ve gelelim sizlere... Büyük Galatasaray taraftarı. Geldiğim ilk günden beri beni bağrına basan, destekleyen ve adımı her bağırdıklarında iyi ki buradayım dedirten Galatasaray taraftarı. Geriye dönüp baktığımda tüm güzel anılarımda sizler varsınız. Yarın sizlere statta sadece Galatasaray’ın futbolcusu Hakan Balta olarak veda edeceğim. Biliyorum ki; hep bir arada olacağız. Sizi çok seviyorum. Hakkınızı helal edin..."

Haberin Devamı

HAKAN BALTA KİMDİR?

Hakan Balta, 23 Mart 1983 tarihinde, Berlin, Almanya’da dünyaya geldi. Futbol kariyerine, Herta BSC-II takımıyla beraber 2000 yılında başladı ve 2000-2003 yılları arasında bu takımın formasını giydi. Babasının adı Faruk Balta’dır.

Hakan Balta'nın profesyonel futbol yaşamı, 2003-2004 sezonunda, Vestel Manisaspor'da başladı. Manisapor'da sol bek ve sol açık mevkilerinde top koşturan futbolcu, takımıyla beraber sahaya çıktığı 128 lig maçında 22 gol kaydetti.

Başarıları

Türkiye; Avrulpa Futbol Şampiyonası Üçüncülüğü (2008)

Galatasaray; Türkiye Ligi Şampiyonluğu (2007-2008), Türkiye Süper Kupa Şampiyonluğu (2008)

Turkcell Super Lig; Yılın Golü (2007-2008)

Avrupa Futbol Şampiyonası; En İyi İkinci Sol Bek Oyuncusu (2008)

İSTANBUL (İHA)

Haberin Devamı