Spor Hakan Çalhanoğlu'na büyük onur!

Hakan Çalhanoğlu'na büyük onur!

Paylaş
Hakan Çalhanoğlu'na büyük onur!

Bayer Leverkusen'in yıldız ismi Hakan Çalhanoğlu, Bundesliga'nın en iyi frikik kullanan 10 oyuncu arasında gösterildi.

Alman ekibi Bayer Leverkusen’de forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, Bundesliga’da en iyi serbest vuruş kullanan 10 futbolcu arasında gösterildi.

Bild Gazetesi
, lig tarihinin serbest vuruşta en yetenekli 10 futbolcusunu belirledi. Halen Werder Bremen’de forma giyen Zlatko Junuzovic ile Almanya’nın efsanevi futbolcuları Günter Netzer, Mehmet Scholl, Thomas Haessler, Andreas Möller ve Mario Basler’in bulunduğu listede Çalhanoğlu da yer aldı. Eintracht Frankfurt’ta 1988 olmak üzere sadece bir yıl forma giyen, ancak serbest vuruşları unutulmayan Macar oyuncu Lajos Detari ile Hoffenheim’da oynayan Boşnak futbolcu Sejad Salihovic’e de yer verilen listede, bir dönem Werder Bremen ve Wolfsburg formalarını giyen Fenerbahçeli oyuncu Diego Ribas da bulunuyor.

"Serbest vuruş kralı"

Listenin değerlendirildiği haberde, Hakan Çalhanoğlu için "Türk milli futbolcu için kaleye 40 metre mesafe bile problem değil" ifadesi kullanıldı. Çalhanoğlu’nun 2012-2013 sezonunda Karlsruhe’de, geçen sezon da Hamburg’da serbest vuruştan attığı goller dikkati çekmiş ve Almanya’da "serbest vuruş kralı" olarak anılmaya başlanmıştı. Sezon başında Bayer Leverkusen’e transfer olan milli futbolcu, yeni takımında attığı 5 golün 3’ünü duran toptan kaydetti. Çalhanoğlu’nun geçen sezon Hamburg formasıyla Borussia Dortmund’a yaklaşık 45 metreden attığı gol, Almanya’da günlerce konuşulmuştu. Fenerbahçeli futbolcu Ribas için de "Brezilyalı Diego’nun serbest vuruşlarından korkuluyordu. Bremen ve Wolfsburg için duran toptan çok gol attı" denildi.

Haberin Devamı