Siyaset Hakan Fidan adaylığını geri çekti
Paylaş
Hakan Fidan adaylığını geri çekti

Milletvekilliği aday adaylığı için MİT Müsteşarlığı'ndan istifa eden Hakan Fidan, AK Parti'ye yaptığı başvuruyu geri çekti

MİT eski Müsteşarı Hakan Fidan, 25. Dönem Milletvekili adaylığı için AK Parti’ye yaptığı başvuruyu geri çekti.

Haberin Devamı

HAKAN FİDAN'DAN AÇIKLAMA

Hakan Fidan yaptığı yazılı açıklamada, 'Gördüğüm lüzum üzerine başvurumu geri çektim. Tevdi edilecek her türlü görevi layıkıyla yerine getireceğim' dedi.

Fidan, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi : "Gördüğüm lüzum üzerine, bugün itibariyle 25’inci Dönem milletvekili genel seçimleri aday adaylığı başvurumu geri çekmiş bulunuyorum. Ülkeme ve milletime hizmet yolunda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tevdi edilen her vazifeyi hakkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olacağım. Bu vesileyle, destek ve itimatlarından dolayı, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve aziz milletimize şükranlarımı arz eder, saygılar sunarım"

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer28124","28124","201503","28124-270833.jpg","1", "0","Hakan Fidan aday adaylığını geri çekti!");

7 ŞUBAT'TA İSTİFA ETMİŞTİ

Tarihler 6 Şubat'ı 7 Şubat'a bağlayan gece Ankara'dan bomba bir haber gelmişti. Tam da 'MİT krizinin ' yaşandığı tarihe denk gelen bir şekilde 7 Şubat'ta Hakan Fidan milletvekilliği adaylığı için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa etmişti.

ERDOĞAN, DAVUTOĞLU'NU İŞARET ETMİŞTİ

Bu istifa sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Ben görevi sürdürmesini istiyordum, ama son sözü Başbakan söyledi' demişti.

Bir süre sonra Hakan Fidan Ankara'da AK Parti il başkanlığına giderek milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulunmuş, çıkışta da alkışlarla sloganlarla karşılanmıştı.

ERDOĞAN 'KIRGINIM' DEMİŞTİ

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan Fidan'ın aday adaylık başvurusuna ilişkin tepkisini her fırsatta dile getiriyordu. Bir yurt dışı gezisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan sorular üzerine "Biz devlet yönetiyoruz. O konuya ilişkin kanaatimi daha önce de söyledim. Kanaatlerimizi ifade etmiş olmamıza rağmen istifa edip adaylık söz konusu olmuş ise elbette bir kırgınlık söz konusudur. MİT sıradan bir kurum değildir. Devletin en önemli kurumudur. Devletin Milli İstihbarat Teşkilatı zayıfsa, o devletin ayakta kalması mümkün değildir. Şimdi biz onu böyle bir göreve getirdik. Getiren de benim. Madem öyle, ayrılırken de, eğer müsaade edilmiyorsa orada kalması ve ayrılmaması gerekirdi. Dolayısıyla tabii ki kırgınım." demişti.

GÖREVİNE GERİ DÖNECEK İDDİASI

CNN Türk'ün iddiasına göre Hakan Fidan'ın MİT'in başına geri dönebilir. Diğer yandan Başbakanlık kaynaklarına göre Hakan Fidan'ın adaylık başvurusunu geri çekme kararını Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'yla görüştükten sonra başvuru dilekçesini geri çekti.

KRİZ, UMREDE Mİ ÇÖZÜLDÜ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT eski Müsteşarı Hakan Fidan Umre'de böyle görüntülenmişti.

Ankara kulislerinde Erdoğan ve Hakan Fidan arasındaki krizin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti sırasında çözüldüğü konuşuluyor. Erdoğan'ın Suudi Arabistan dönüşü verdiği keskin Hakan Fidan ifadeleri 'Erdoğan ve Fidan'ın umrede görüştü, kriz umrede aşıldı' değerlendirmelerine neden oldu.