Spor Hakan Sivriservi düdüğünü astı

Hakan Sivriservi düdüğünü astı

Paylaş
Hakan Sivriservi düdüğünü astı

Kayserispor onursal başkanı Mehmet Özhaseki'nin "düdüğünü astırdık" dediği hakem Hakan Sivriservi, güç gösterisine kurban gittiğinin ortaya çıktığını söyledi

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Sekreteri Avukat Murat Söylemez ile birlikte Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) Levent’teki binasında basın toplantısı yapan Hakan Sivriservi, 5 Nisan 2008 tarihinde yönettiği Fenerbahçe-Kayserispor maçından sonra halen üst klasman hakemi kadrosunda bulunmasına rağmen profesyonel müsabakalarda görevlendirilmediğini söyledi.

Sivriservi, "Bu maçtan sonra Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı ve üyeleriyle konuştuğumda, oyun içinde olabilecek, her hakemin yapabileceği hatalarımın olduğunu kabul ettim.

Fakat o günden sonra MHK Başkanı Oğuz Sarvan, telefonlarıma hiç cevap vermezken, yazdığım mesajları da karşılıksız bıraktı. Ben bugüne kadar hep sustum, bu haksızlığın bir gün biteceğini düşündüm" diye konuştu.

Bazı arkadaşlarının ve hocalarının kendisine, "Hakan, senin işini Kayserispor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki bitirdi" dediğini anlatan Sivriservi, şöyle devam etti: "Onlara defalarca, ’Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve kurulları özerktir, siyaseti karıştırtmazlar’ dedim.

Ancak geçen hafta oynanan Kayserispor-Galatasaray maçından sonra Özhaseki’nin, ’Bir hakem Fenerbahçe maçında bizimle uğraştı, haksızlık yaptı, onun düdüğünü ve formasını duvara astırtık. Bu çirkinlikler sürerse daha çok düdüğünü astıracağım adam çıkar’ dediğini duyduğumda şaşkına döndüm.

"SARVAN GÖZLEMCİLİK TEKLİF ETTİ"

Şubat Salı akşamı Futbol Federasyonu’ndan bir yönetici ve bir MHK üyesini aradım ve MHK Başkanı Oğuz Sarvan ile görüşmek istediğim söyledim. Yönetici ve MHK üyesi daha sonra bana dönerek, birkaç saat sonra Sarvan’ın benden telefon beklediğini söylediler.

Sarvan benimle 2 yıldır konuşmaktan kaçınıyordu. Sayın Sarvan’ı aradım. ’Benim hakemliğim bundan sonra ne olacak, en kısa zamanda hakem arkadaşlarımın arasına dönmek istiyorum’ dediğimde Sarvan, ’Bu artık çok zor. O zamanki şartlarla şu anki şartlar bir değil.

O zaman yeni bir oluşum vardı, güven ortamı gerekiyordu. Tek başına ben bir şey söyleyemem yönetim kuruluma sormam lazım’ dedi ve bana gözlemcilik yapma teklif etti."

"FUTBOL HAKEMLİĞİ GÖREVİMDEN İSTİFA EDİYORUM"

Hakan Sirviservi, futbol hakemliğine 1992 yılında başladığı, 2003 yılından bu yana üst klasman hakemi kadrosunda olduğunu belirterek, "MHK nasıl olur da 2 yıl sonra hakemliği bırakarak, gözlemcilik yapmamı teklif eder. Bu ne vicdansız bir pazarlıktır.

Eğer Özhaseki bu şekilde olayı aydınlatmasaydı, MHK bana hiçbir açıklama yapmayacaktı. Bu nasıl bir sahip çıkma. Özhaseki’nin sözleri benim günahsız olduğumu ortaya çıkartığı gibi bir güç gösterisine de kurban gittiğimi açıkça ortaya koydu.

Şimdi aklanmış ve onurlu bir insan olarak futbol hakemliği görevinden istifa ediyorum. Aynı onurlu davranışı MHK Başkanı Sarvan’dan bekliyorum."

2

Haberin Devamı