Spor 'Hakem Fenerbahçe'ye omuz verdi'

'Hakem Fenerbahçe'ye omuz verdi'

Paylaş
'Hakem Fenerbahçe'ye omuz verdi'

Süper Toto Süper Lig'de oynanan Beşiktaş-Trabzonspor ve Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçlarındaki hakem hataları tartışılıyor

Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçını yöneten Edirne Bölgesi hakemlerinden Özgür Yankaya’nın yönetim tarzı ilginç bir duruma imza atmaya yetti de artı bile.

Avrupa ve Dünya arenasında FIFA tarafından en iyi hakem seçilmiş, MHK başkanlığı yapmış, FIFA kokartı takmış, Avrupa’da birçok maç yönetmiş, Dünya Gençler Şampiyonası Finali idare etmiş, son dönemlerde gözlemcilik yapmış Türkiye’nin önde gelen hakem yorumcuları, hakem hocaları ise tam bir çıkmazın içinde olduklarını gözler önüne serdi.

"HAKEMLER FENERBAHÇE'YE OMUZ VERDİ"

Erman Toroğlu:
Fenerbahçe skora bakıldığında net kazandı gözüküyor. Ama şunu net söyleyebiliriz; üstüne basa basa yardımcı hakem Nihat Mızrak ile hakem Özgür Yankaya’nın omuz vermeleriyle net kazandı.

Daha da enterasan Fenerbahçe’nin attığı gol net ofsayt. Hem de kabak gibi denilen tabirden. Yardımcı hakem acemi desem değil kör olması lazım.

Tecrübeli dersen bu Mızrak eski mırzaklardan, eski kulağı kesiklerden.Penaltı pozisyonu derseniz, uzaktan yakından ilgisi yok. Yankaya, Mızrak’a baktı, Mızrak da penaltıyı gösterdi."

"ÜÇ YANLIŞ KARAR"

Ahmet Çakar: Üç yanlış karar. Fenerbahçe’nin ilk golü ofsayt. Penaltı pozisyonu bence komik. Fenerbahçe’nin Diego Lugano’yla iptal edilen golünde faul yok.

"MAÇA ETKİ ETTİ"

Serdar Tatlı:
"Özgür Yankaya’ya baktığımızda Fenerbahçe lehine verilen ofsayttan gol ve ve olmayan bir penaltı ile skora direkt olarak etki etki ederek notunu düşürdü.

Sonuçta hakem maç içinde vermiş olduğu iki kritik kararla karşılaşmanın seyrini değiştirmiş oldu."

"LUGANO DA YOBO DA OFSAYTTI"

Bülent Yavuz:
Golü atan Lugano da Yobo da ofsayttı. Top da rakip defanstan değil Bekir tarafından oynanmıştı. 3 metre ofsaytı göremeyen yardımcı hakemin orada işi ne?

21. dakikada Niang, ceza alanı içinde kaleciye çarpıyor. Tabi o çarpmada yere düşmesini sağlıyor.Böyle bir düşüşe hakemler aldanabilir. Özgür Yankaya genç ve tecrübesiz. O da aldandı. Komik bir penaltıyı hakem yarattı. Fenerbahçe’nin 3. golüne rakip itiraz etti. Temiz goldü ofsayt yoktu.

"PENALTI KARARI DOĞRUYDU"

Metin Tokat:
Yobo kaleci Serdar’ın önündeydi, onu meşgul ediyordu.Ancak top Serdar’a kendi takım arkadaşındang elmişti.Serdar’ın yumrukladığı topu Lugano kaleye yolladı.

Tartışmalı bir pozisyon olsada gol kararında haklıydı. Ceza alanına hareketlenen Niang’ı, Serdar topa yönelmeden koşu yolunu engelleyerek düşürdü. Penaltı ve sarı kart doğruydu. Yankaya , oyuncularla kurduğu doğru iletişim ve faul ile kartlarındaki tutarlı kararları ile iyi bir yönetim ortaya koydu."

Onur Güler/DHA

Haberin Devamı