Spor "Hakem hataları hep Beşiktaş'a rastlıyor"

"Hakem hataları hep Beşiktaş'a rastlıyor"

Paylaş
"Hakem hataları hep Beşiktaş'a rastlıyor"

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Metin Albayrak, Spor Toto Süper Lig'de herkesin büyük bir mücadele verdiğini ve bu nedenle hakemlerin kararlarında daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin ikinci yarısının başladığını hatırlatarak, telafisi zor maçlar oynayacaklarını, bu yüzden hakemlerin daha adil davranmaları gerektiğini ifade etti.

Hakemleri eleştirmek istemediklerini vurgulayan siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, "Felsefemizi, ’Şeref’inle oyna, Hakkı’nla kazan’ olarak belirledik. Hak etmediğimiz puanı istemiyoruz. Hem yukarıda hem aşağıda büyük bir mücadele var. İnsanların canı yanıyor. Herkes adil davranırsa daha iyi olur" dedi.

Dengeleri sağlamanın çok önemli olduğunu anlatan Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Adaleti sağlamak çok önemli. Bir ailenin reisi babadır. O, ailede adaleti sağlamazsa aile çöker. Hakemleri de buna benzetiyorum. Hatalar azalsın diye 6 hakem var. Çizgi ve yan hakemler niye var? Hataları aza indirmek ve orta hakeme yardımcı olmak için. Ancak hakem hataları hep bize rastlıyor. Neden başkalarını görüyorlar da bizimkileri görmüyorlar? Biz hak ettiğimizi istiyoruz. Kuralda yazıyorsa, dokuz kusurlu hareket varsa versin. Bize verme, öbürlerine ver. Bu sefer haklı olarak taraftarlar ve spor kamuoyunda saygınlığı olması gereken mevkilerin saygınlığı gidiyor. TFF’ye ve kurumlara saygınlık gidiyor. Bunu sağlayacak olan kendileri."

"Yeni bir altın döneme doğru gidiyoruz"

Yaptıkları çalışmalarla takımın geleceğini oluşturduklarını anlatan Metin Albayrak, genç bir kadro kurduklarını ve gelecekte elde edecekleri başarılarla yeni bir altın dönem yakalayacaklarını savundu.
Metin Tekin, Feyyaz Uçar ve Ali Gültiken gibi futbolcuların oynadığı dönemde Beşiktaş’ın efsane bir kadroya sahip olduğunu hatırlatan Albayrak, o dönemde saha içinde ve saha dışında yakalanan arkadaşlığın şimdiki ekipte de olduğunu kaydetti.

Geçmiş sezonlarda planlama yapmadan, panik transferlerin olduğunu savunan Albayrak, "Biz izleme ekibi kurduk. Onlara destek veren Erdal Torunoğulları’nın yurt dışında yaşaması bizim için bir artı. Avrupa’ya çok hakim" ifadelerini kullandı.

Yöneticiler dahil uyum içinde çalışan bir ekibin olduğunu anlatan Metin Albayrak, "Binlerce maç izliyorlar. Bunları teknik kadroyla paylaşıyorlar. Biz bile bazen oturup maçları izliyoruz. Bizim transfer için kriterlerimiz var. Bütçemiz dahilinde, genç ve ahlaklı olmalı. Kriterleri koyduk. Oyuncu bu kriterlere uyuyorsa alıyoruz. Transfer için, izleme komitesi, futbol şube ve teknik ekibi onay vermeli. Bu camianın parasının vekilliğini yapıyoruz. Daha dikkatli olmalıyız" şeklinde görüşlerini aktardı.

Kaliteli yabancıların, genç Türk oyuncularla iyi kombinasyon kurduğunu kaydeden basın sözcüsü Albayrak, başarının sırrının da bu olduğunu söyledi.

Takımı bozmamaları halinde başarıların geleceğini vurgulayan Albayrak, şöyle devam etti:

"Bu sezon şampiyon olamazsak da gelecek sezonlarda Metin-Ali-Feyyaz’ların olduğu yıllardaki gibi altın döneme doğru gidiyoruz. O dönemde Beşiktaş’ın efsane olmasının tek sebebi, ahlaklı çocuklar vardı. İşine severek gidiyorsan, başarıyı muhakkak yakalarsın. Bizim takımda da bunu görüyorum. Herkes mutlu. Herkes bir arada olmaktan büyük keyif alıyor. Aramıza katılacak arkadaşlara da böyle bakıyoruz. Arkadaşlık ortamı böyle olduğu için herkes bize gelmek istiyor."

Ekibin ortaya koyduğu performanstan çok memnun olduklarını belirten Metin Albayrak, "Bizde as-yıldız ayrımı yok. Başarının anahtarı bu. Herkes birbirine kenetlenmiş durumda. Demba Ba geliyor savunmanın sağından top çıkarıyor. Skorlar tabii ki çok önemli. Takımın başarısında ikinci önemli etmen taraftarlarımız. Takım, tribünlerin dolu olduğu atmosferde oynadığı zaman gol yese de, geriye düşse de tekrar dönüşü sağlayabiliyor. Oyuncuların özgüveni daha fazla oluyor" şeklinde konuştu.

Arkadaşlık ortamının oluşmasında teknik direktör Slaven Bilic’in katkılarına değinen Metin Albayrak, "Oyuncular Ümraniye’de çok mutlu. Bilic’in katkılarını Antalya’daki kampta gördük. Yemekte Bilic, bir yanına malzemeciyi bir yanına da takımın aşçısını almıştı. Tatlı tarifi üzerine konuşuyorlardı. Bunlar zorla olmaz, içten gelen durum. Ahmet Nur Çebi’nin saygınlığında, Mete Vardar’ın ağabeyliğinde Bilic adaleti dağıtıyor" ifadelerini kullandı.

Stat konusu

Sezonun ikinci yarısında stat konusundaki planlama ile ilgili bilgi veren Albayrak, mart ayı sonuna kadar oynayacakları statların belirlendiğini dile getirdi.

Metin Albayrak, stat konusunda şunları söyledi:

"Sonraki 6 haftayı planlamayı tekrar konuşacağız. Bize ’Atatürk Olimpiyat Stadı dışında iki stat ismi verin’ dediler. Ana stat Atatürk Olimpiyat, bunu bildirdik. Konya’da da oynamak istiyoruz ancak şu anki şartlar bunun için uygun değil. Mart sonuna kadar planımız hazır. Başakşehir Fatih Terim Stadı’nın zemininde şu anda bakım yapılıyor. Lig, Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’ndeki maçlar için planımız hazır. Balıkesirspor maçını Osmanlı Stadı’nda oynayacağız. Bursaspor ile Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşılaşacağız."
Kulüpler Birliği Vakfı’nda yaptıkları konuşmaya rağmen bazen planlamanın istedikleri gibi gitmediğini kaydeden Albayrak, "Osmanlı Stadı’ndaki atmosfer ve Konya’da Trabzonspor karşısındaki pozitif oynamamız bazen rakipleri etkileyebiliyor" diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Haberin Devamı