Spor Hakeme sinirlenip kendi kalesine gol attı

Hakeme sinirlenip kendi kalesine gol attı

Paylaş
Hakeme sinirlenip kendi kalesine gol attı

Sivas'ta Demir Çelik Divriğisporlu futbolcu Burhan Saydan, son anlarına 7-0 yenik girdikleri maçta çok kızdı!

Sivas'ta Demir Çelik Divriğisporlu futbolcu Burhan Saydan, son anlarına 7-0 yenik girdikleri maçta hakem yönetimine tepki göstermek için kendi kalesine gol attı.

Haberin Devamı

Geçen yıl 3’üncü ligden amatöre düşen Divriğispor ile İl Özel İdarespor, Süper Amatör Lig’de Cumartesi günü Gültepe tesislerinde karşı karşıya geldi. Üstün bir oyun sergileyen Özel İdarespor maçın son bölümlerine 7-0 önde girdi. Maçın bitimine az bir süre kale Divriğispor’un 36 yaşındaki tecrübeli defans oyuncusu Burhan Saydan kalecisinden aldığı topu ceza alanı çizgisine yakın bir noktadan kendi kalesine göndererek durumu 8-0’a getirdi. Divriğispor yedek kulübesi ve maçı izleyenler de olayı şaşkınlıkla karşıladı. Karşılaşma da bu skorla tamamlandı.

KART GÖSTEREBİLİRDİ

Olayla ilgili açıklama yapan tecrübeli futbolcu Burhan Saydan, karşılaşmayı yöneten hakem Adem Sarıtaş’ın sürekli kendi aleyhlerine hatalı kararlar verdiğini, özellikle yedikleri 3’üncü golde verilen hatalı kararın kendilerini üzdrüğünü belirterek, “Ben de maçın son bölümünde hatalı hakem kararlarına tepkimi göstermek için kendi kalecimden aldığım topu filelere gönderdim. Daha önceden sarı kartım da vardı. Hakem bu pozisyonda centilmenliğe aykırı davranış nedeni ile kart gösterebilirdi ama göstermedi. Rakip bizden daha güçlüydü, maçı kazanabilirdi ama hatalar olmasa bu kadar farklı olmazdı” dedi.

Haberin Devamı

Futbol İl Temsilcisi Hayrettin Yıldız da futbolcunun yaptığı davranışın centilmenliğe aykırı olduğunu ve kendisinin de bunu kabul ettiğini belirterek, “Hakemin sarı kart göstermesi gerekirdi. Ama biz futbolcuyla ilgili her hangi bir disiplin soruşturması başlatmadık. Sadece kendisine yaptığının yanlış olduğunu sözlü olarak ifade ettik. O da bunu kabul etti” diye konuştu.

Gökhan CEYLAN/SİVAS, (DHA)