Spor Hakemler yetersiz itirafı!

Hakemler yetersiz itirafı!

Paylaş
Hakemler yetersiz itirafı!

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan dün düzenlediği basın toplantısında oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu

İstanbul WOW Airport Hotel’de basın toplantısı düzenleyerek çalışmalarını ve sezonun ilk yarısında hakemlerin performanslarını değerlendiren Merkez Hakem Kurulu Başkanı (MHK) Oğuz Sarvan, “Geçtiğimiz yıllara göre hakem hatalarında azalma var, ancak tabii ki bu yeterli değil” dedi.

Geçen sezon hakemlerin not ortalamasının vasat olduğunu, fakat bu sezon performanslarda gözle görülür bir artış olduğunu kaydeden Sarvan, “Bu sezon hakemlerimizin hatalı kararları azaldı. Ancak bu yeterli değil. Daha iyi olmalıyız. Bizi zaman zaman çok üzen hatalar da oldu. Oyun kontrolünde zaman zaman yetersizlikler yaşandı. Ceza sahası içindeki itiş-kakışlarda daha dikkatli olmalıyız” dedi.

ÇAKIR ÇOK ÖNEMLİ

Hakem Cüneyt Çakır’ın UEFA 1. kategoriye çıkmasının Türk hakemliği için büyük önem taşıdığını kaydeden Sarvan şöyle konuştu: “Uluslararası hakem camiasıyla entegrasyon çalışmalarımız ve hakem eğitimlerinin uluslararası standarda getirilmesiyle böyle bir sonuç çıktı.

Bu başarı benim için ayrıca önemli. Bundan 9 yıl önce faal hakemliği bıraktığımda, UEFA 1. kategorideydim ve benim ardımdan da kimse bu seviyeye çıkamamıştı. Cüneyt Çakır’ın geldiği nokta, benim için ayrıca bir şahsi mutluluk.

HAKEMLERİ UYARDIK

Ayrıca Bülent Yıldırım da UEFA’da 2. kategoriye yükseldi. Bu da önemli bir başarı. Sezonun ikinci devresinde herkes daha az hata yapan, kendine güvenen, sahada dimdik duran hakemler izleyecek. Bir amacımız da hakem kadrosunda deneyimi ve istikrarı sağlamak.”

Kulüpler Birliği’nin daha önce yaptığı “MHK’dan memnun değiliz” şeklindeki açıklamanın muhatabının kendileri olmadığını kaydeden Sarvan sözlerine şöyle devam etti: “Hakemlerimize ‘Herkesin gördüğünü hakem görmezse, arkasında kasıt aranır’ diyoruz. Hakemler çözümü sürekli kendi içinde aramalı.

Ayrıca hakem cezalarında bir orta yolu bulmalıyız. Avrupa liglerinden maçları da izliyoruz. Oralarda da büyük hatalar yapılıyor. Ancak hepimiz için en güzeli hataların mümkün olduğu kadar az olması. Herkes bu konuda hakemlere yardımcı olmalı ve acımasız eleştirilerden uzak durmalı.”

UİLENBERG'DEN DESTEK ALDIK

UEFA Hakem Komitesi üyesi ve Türkiye sorumlusu Jaap Uilenberg’e, 2008 yılındaki görüşmelerinde Türkiye’ye daha sık gelmesi yönündeki isteklerini ilettiklerini anlatan Sarvan, kendisinin önemli desteğini aldıklarını söyledi. Sarvan, şöyle devam etti: “Uilenberg’den, hakemlerimizi maçlarda izlemesini ve değerlendirme yapmasını talep etik.

Ayrıca üst düzey eğitimci sıkıntımız var, bu konuda da adımlar atmış olalım dedik. Kendisini geçen sene Antalya’daki hakem kampına davet ettik.” Sarvan, Jaap Uilenberg’le hakem ve gözlemci eğitimlerine katılmasını kapsayan bir anlaşma yapmak üzere olduklarını belirtti.

2

Haberin Devamı