Spor Hakemlerden milli sporcuya meydan dayağı

Hakemlerden milli sporcuya meydan dayağı

Paylaş
Hakemlerden milli sporcuya meydan dayağı

İzmir Celal Atik Spor Salonu'nda 2-6 Ağustos tarihleri arasında yapılan Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda dünyada görülmemiş bir olay yaşandı

Milli sporcu Soner Pınarcık'ın burnunun kırılmasıyla sonuçlanan olay şu şekilde yaşandı: Antrenör arkadaşının maçını izlemeye giden Avrupa ve Dünya Kupası Tekvando Şampiyonu Soner Pınarcık, itiraz üzerine çıkan kavgayı ayırmak için salona inince, tüm hakem ve salon görevlilerinin saldırısına uğradı. Burnu kırılan ve darp edilen Pınarcık, karakola giderek şikayette bulundu.

Olay Pınarcık'ın arkadaşı İbrahim Öztüfek'in sporcusunun karşılaşması sırasında meydana geldi. Öztüfek, hakemlere itirazda bulunca ortalık bir anda karıştı. Hakemlerin, arkadaşı İbrahim Öztüfek'in üzerine yürüdüğünü gören Pınarcık tribünden arkadaşını ayırmak üzere sahaya indi. Bir anda hakemlerin, salon görevlilerinin saldırısına maruz kalan milli sporcunun çıkan arbedede burnu kırıldı. 17 yaşındaki sporcu Nezir Aydemir'in vücudunda darp ve kesik izleri olduğu belirtilirken, antrenör İbrahim Öztüfek ile Mihat Aytan'ın vücudunda darp izleri oluştu. Çıkan olaylarda yaralan ve burnu kırılan Pınarcık dışında, diğer isimler de karakola şikayette bulundu. Emniyet yetkilileri olaydaki görüntüleri izleyerek tespit edilen dayakçılar hakkında işlem yapılacağı belirtildi.

Olay sırasında salonda bulunan Tekvando Federasyonu genel koordinatörü Ramazan Elçin ile Merkez Hakem Komitesi Başkanı Aydın Akpınar'ın salon dışında oldukları ifade edildi. MHK Üyesi Tuğrul Erdem ise olay sırasında lavaboda karşılaştığı Soner Pınarcık'a, "Lavaboda olduğum için ben olayları görmedim" dediği belirtildi.

Soner Pınarcık'ın Tekvando Federasyonu yetkilileri arasında geçtiğimiz dönemlerde bazı sporcularla birlikte suç duyurusunda bulunmasından kaynaklandığı öğrenildi. Kavgada hakemlerden dayak yiyen ve burnu kırılan Soner Pınarcık'ın da başkan aleyhinde şikayette bulunan isimler arasında yer aldığı belirtildi.

Öte yandan olayda burnu kırılan Milli sporcu Soner Pınarcık'ın, yakın bir tarihte burnundan ameliyat olacağı bildirildi.

Ercan ATA, Ankara-DHA

Haberin Devamı