Gündem "Hakim bey çok üzgünüm"

"Hakim bey çok üzgünüm"

Paylaş
"Hakim bey çok üzgünüm"

Kaza yapıp 5 kişinin ölümüne neden oldu, ailelerinden özür diledi

Bursa'da geçen Kurban Bayramı'nın 3'üncü gününde meydana gelen trafik kazasında 5 kişinin ölümüne neden olan ve adliyeye çıkarılırken “Ölenler için özür diliyorum” diyen üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Atıl Arda Yavuz'un 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Yavuz, ilk duruşmada, kazanın yağış nedeniyle yolun ıslak olmasının neden olduğunu savunurken, “Hakim bey çok üzgünüm” dedi.

Kaza, Bursa merkez Nilüfer İlçesi Beşevler Küçük Sanayi Kavşağı'nda 29 Kasım'da meydana geldi. Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi Atıl Arda Yavuz yönetimindeki, 34 DH 7606 plakalı otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak ‘Metro Market' önünde bulunan durağa girdi. Takla atarak durabilen otomobilin neden olduğu kazada, durakta otobüs bekleyen Resmiye Yurteri (64), Semra Çetin (47), Hikmet Dikici (43) ve Ebru Candaş (21) olay yerinde Cevriye Tokpınar (51) kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. 5 kişinin de yaralandığı kazadan hafif sıyrıklarla kurtulup gözaltına alınan ve Atıl Arda Yavuz, Emniyet Müdürlüğü’nden adliyeye götürülürken fotoğrafını çekip görüntüsünü alan gazetecilere, “Onları çok iyi anlıyorum. Ben de 7 yaşındaki kardeşim Cansu'yu trafik kazasında kaybetmiştim” diyerek özür diledi.

Haberin Devamı

Hakkında, “Taksirle 5 kişinin ölümüne sebep olmak” suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Atıl Arda Yavuz'un yargılanmasına Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. İlk kez hakim karşısına çıkan Atıl Arda Yavuz, “Olay günü arkadaşlarımla Kuşadası’na dönmek için yola çıktık. Önümüzde giden otomobil ani fren yapınca direksiyon hakimiyetini kaybedip durağa girdim. Hızım da 70-80 kilometreydi, kesinlikle aşırı hız yapmıyordum” dedi.

Savunmasında kardeşini trafik kazasında kaybettiğini ve bu acıyı daha önce yaşadığını ifade eden Yavuz, “Ölenlerin acısını paylaşıyorum. Çok da üzgünüm” dedi.

Davaya katılanlardan Ahmet Tokpınar, eşiyle birlikte durakta otobüs beklediklerini, bu sırada aşırı hız yapan bir otomobilin kontrolden çıkıp üzerlerine geldiğini söyledi. Tokpınar, “Yolda sesi duyunca hızla duraktan uzaklaştım. Ancak eşim kaçamadı ve otomobilin altında kaldı. Kendisinden şikayetçiyim” dedi. Aynı kazada eşini kaybeden Hüsamettin Çetin, “Semra'yı işe gitmesi için durağa bırakıp yolun karşısına geçtiğimde kaza oldu. Geri döndüğümde eşim ölmüştü. Ondan şikayetçiyim” dedi.

Haberin Devamı

Tarafları dinleyen mahkeme, sanığın tahliye talebini redderken, tanıkların dinlenmesi ve olay yeri görüntülerinin tesbitini istedi.
Mahkeme heyeti, ayrıca mağdur avukatlarının talebi üzerine, olayı polise ihbar eden vatandaşların da, davada tanıklık yapmalarını sağlamak için polisteki ihbar telefonlarının istenerek, görgü tanığı olarak dinlenmelerine karar vererek duruşmayı erteledi.

Nail KAHRAMAN/BURSA, (DHA)