Gündem Hakim Köksal Şengün'den sert sözler

Hakim Köksal Şengün'den sert sözler

Paylaş
Hakim Köksal Şengün'den sert sözler

"Eskaza iktidar değişirse bunun hesabını başkaları sorar”

Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün, “bazı avukatların aşk tuzağı kurarak kendisini etkilemeye çalıştığı” yönündeki iddialara sert yanıt verdi. Daha önce dinlemeler ortaya çıkınca “Bizim dinlenmediğimiz ne malum?” diyen Şengün, bugün gazetecilere açıklamalarda bulundu. Birilerinin birilerine savaş açtığını ifade eden mahkeme başkanı Köksal Şengün, "Bir mahkemenin üzerine bu kadar gidilmez. Ne yaparlarsa yapsınlar bir şey alamazlar. Olmaz, bu saatten sonra hiç olmaz. Bizim eğilip bükülme şansımız yok bu saatten sonra pat diye kırılırız. Yarın eskaza iktidar değişirse bunun hesabını başkaları sorar. Daha kötü sorar"dedi.

BANA HABER VERMEMELERİ ÇOK AYIP

Haberin Devamı

Ergenekon soruşturması kapsamında örgüt üyesi olduğu gerekçesi ile tutuklanan avukat Tülay Bekar ile telefon görüşmesi yaptığı iddia edilen mahkeme başkanı Köksal Şengün, Ergenekon soruşturması kapsamında kendi hakkında bir dinleme kararı bulunmadığını, başka birisi hakkında verilen dinleme kararına takıldığını belirtti. Telefon konuşmalarına düştüğünde kendisine haber verilmesi gerektiğini ifade eden Köksal Şengün, "Bunu bana bildirmemeleri çok ayıp" diye konuştu. Basında çıkan haberden sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Turan Çolakkadı ile görüştüğünü belirten Köksal Şengün, soruşturma üzerinde kısıtlama kararı olduğu için telefon tapelerinin hepsini görmediğini söyledi. Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcılarla ise muhatapları olmadığı için görüşmediğini ifade etti.

YARGITAY ÜYELİĞİ İÇİN KULİS YAPTIM

Haberin Devamı

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkan vekili Kadir Özbek ile görüştüğüne ilişkin iddialara da yanıt veren mahkeme Başkanı Köksal Şengün şunları söyledi:

"Kadir Özbek yüksek kurul başkanıdır. Benim başkanımdır. Tabiiki görüşeceğim. Yargıtay üyeliği için adaylığımı koymuştum. Kulis faaliyeti yaptım. Bu nedenle kendisi ile görüştüm. Ancak seçilemedim. Seyfi Oktay’ı tanırım. Benim bakanımdır. Çok sevdiğim saydığım bir bakandır. İstanbul’a geldiğinde yemek yeriz. Yargıtay üyeliğine adaylığımı koyduğumda HSYK Başkan vekilinden benim adıma randevu aldı. Bir kere iftar yemeği yedik. Bir kere de Yargıtay üyeliği için konuşmak için yemek yedik. istihbaratçılar dosyaya not koymuşlar, ‘görüştüler’ diye"

EMEKLİ OLSAM KİMİN İŞİNE YARAR

Bugün Silivri’de görülen durşmaya katılmayan Köksal Şengün Perşembe günü görülecek olan davada heyete başkanlık yapacağını belirterek, "Emekli olsam kimin işine yarar. Bunların işine yaramaz" dedi.

Avukat Tülay Bekar ve soruşturma kapsamında tutuklanan diğer avukatları tanıdığını ifade eden Köksal Şengün, tepkisini şöyle gösterdi:
"Konuşulur, telefon ederler, bunlar normal şeyler. Böyle saçma sapan şey olur mu? Bunu yapan savcıya sorun. Bunlar hukukla dosyamızla ilgili olmayan şeyler. Önce Ümit Sayın’ın şikayet dilekçesi, sonra Yargıtay’daki ortam dinlemesinin internete düşmesi.. Bekliyoruz bakalım daha neler olacak. Her şeyde kabak bizim başımıza patlıyor. Burada her şeyde sıkıntı var. Bu böyle yürümez. Her şey birbirinden koptu. Bu hukuk böyle gitmez. Güven kalmadı. Biz bu işi böyle yapmadık. Çok hoş bir şey değil. Ayıp bir şey. Benim şahsımla ilgili değil ailemle ilgili. Benim ailem var, yeni torunum oldu. Şimdi git ona anlat, ne anlatacaksınız? Çevremdeki herkese tek tek nasıl anlatabilirim ki. Hepsi ayıp. Haber olması da, sorguda sorulması da bana bildirilmemesi de... Ayıp 1, ayıp 2 ayıp 3...Bunlar hoş şeyler değil. Asıl yönlendirme bu şekilde olur. Beni ailevi olarak bir süre etkiler belki ama iş olarak beni etkilemez. Bu saatten sonra biri gelecek bana bunu al, bunu tut diyecek...Olacak şeyler değil bunlar. Birileri birilerine savaş açtı. Bu kadar bir mahkemenin üzerine gidilmez. Ne yaparlarsa yapsınlar bir şey alamazlar. Olmaz olamaz. Bu saatten sonra hiç olmaz. Bizim eğilme şansımız yok, biz pat diye kırılırız. Çok ağır şeyler de söylerim. Yeri ve zamanı değil. Ayrıca terbiyem de müsaade etmez.

ASLINDA KURT İÇİMİZDE

Haberin Devamı

Aslında kurt içimizde, dışarıda değil. Aslında böyle yapılarak soruşturma yönlendiriliyor. Basına falan, şey yapmaya gerek yok. Basına servis yapan belli gruplar var. Basın gidip de kasayı açıp da çıkarmıyor bunları. Yargıya bu kadar karışmak hiç kimsenin işine yaramaz. Hiçbir grubun yararına değil. Yarın eskaza iktidar değişirse bunun hesabını başkaları sorar. Daha kötü sorar. Bu hiç kimseye yaramaz. Kimse bundan kar ummasın."
Avukat Tülay Bekar’ın kadınlığını kullanarak kenisini etkilediği iddiasına ilişkin yönündeki soruya ise Köksal Şengün, "Kadınlığını kullanarak nasıl oluyor bilmiyorum" diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

Ayşegül USTA/Haluk ATALAY/İSTANBUL, (DHA)