Gündem Hakim sanığa çıkıştı ”Neredeyse uçacakmışsın”

Hakim sanığa çıkıştı ”Neredeyse uçacakmışsın”

Paylaş
Hakim sanığa çıkıştı ”Neredeyse uçacakmışsın”

Hakim sanığa çıkıştı ”Neredeyse uçacakmışsın”

İstanbul Bakırköy'de, alkollü olduğu için uygulamadan kaçmak isterken trafik polisi Kemal Demir’e (34) çarparak ölümüne neden olan oto kaportacı İbrahim Ilıcalı, kaza gecesi ısınmak için viski içtiğini söyledi. Hakim, “Psikolojim bozuldu" diyen İbriham Ilıcalı'ya "Senin psikolojin bozuldu diye mezardaki ölü mü kalkacak. Zaten 2.08 promil alkol almışın. Nerdeyse uçacakmışsın" diye çıkıştı.

Haberin Devamı

Kaportacı İbrahim Ilıcaca, 19 Aralık 2009 gecesi eğlence dönüşü evine gitmek için yola çıktı. Aşırı derecede alkollü olan İbrahim Ilıca, Sahil Yolu üzerindeki trafik uygulaması yapan polislerin “Dur” ihtarına uymadı. 34 BK 1453 plakalı Renault Clio otomobi ile Yeşilköy istikametine kaçan İbrahim Ilıca, evli ve 1 çocuk babası polis memuru Kemal Demir’e çarparak, yaklaşık 30 metre sürükledi. Ağır yaralanan polis memuru kaldırıldığı İstanbul Tıp Fakültesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Gözaltına alınan İbrahim Ilıca, yapılan muayenesinde kanında 2.08 promil alkol çıktı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkemenin tutukladığı İbrahim Ilıca, Metris Cezaevine konuldu. İddianamede İbrahim Ilıca hakkında bilinçli taksirle adam öldürmek suçundan 4,5 yıldan 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Bakırköy 31. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu olarak yargılanan İbrahim Ilıca, polis memuru Kemal Demir’in eşi Asuman Demir, çocuğu Ceyhun Alp Demir ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada ifade veren İbrahim Ilıca şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Çok pişmanım önce onu söyleyeyim. Ailesine Allah’tan rahmet diliyorum. Ben oto tamircisiyim. Dükkanda üşüdüğüm için yarım şişe viski içtim. Eve gelince şişenin diğer yarısını da içtim. Eşimle alkol yüzünden tartışınca dışarı çıkıp arabada oturdum. Arkadaşım Seçkin aradı. Moralimin bozuk olduğunu söyleyince eşi Elif’le yanıma geldiler. Aksaray’a çorba içmeye gittik ancak vazgeçip sahilyolundan geri döndük. Bakırköy sınırlarına geldiğimizde önümdeki aracın fren yaptığını gördüm ancak duramayınca sağından geçmek zorunda kaldım. Üç kere tak tak tak diye ses geldi. Başka araca çarparak durabildim. Arabanın kapıları açıldı. Polisler beni araçtan alıp dövdüler. ’Polis memurunu ezdin’ dediler. Karakola götürdüler. Keşke ben ölseydim. Vicdan azabı çekiyorum.”

OLAY CİNAYETTİR

İbrahim Ilıca’nın savunmasının ardından söz alan Kemal Demir’in avukatı Ali Çelik, olayın cinayet olduğunu belirterek "Sanık 2 şişe viski içtiğini hem savcılık, hem de nöbetçi mahkemede ifade etmiştir. Bu olay kasıt derecesindedir hatta cinayettir. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Avukat Ali Çelik’in ardından söz alan sanık avukatı Halis Keleş alkol raporunu kabul etmediğini belirterek alınan kan numunelerinden tekrar incelenmesini talep etti. Duruşma tanık polislerin dinlenmesi ve diğer eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

KAÇMAK İÇİN ÖLDÜRDÜ

Duruşma çıkışı sinir krizi geçiren ölen polisin eşi Asuman Demir, oğlu Ceyhun Alp Demir’e sarılarak "Onun çocukları en azından babalı büyüyecek. Benim oğluma 'Baban nerede?' diye sorulduğunda ne diyecek. Vicdan azabı çekiyormuş. Ya benim çektiklerim. O alkol uygulamasından kaçmak için eşimi öldürdü. İki kere suç işledi" diye konuştu. Ceyhun Alp Demir ise annesine sarılarak "Anne ağlama. Hadi eve gidelim" dedi.

Ezgi Tuğçe TÜL/İSTANBUL, (DHA)