Gündem Hakimden cinsel taciz

Hakimden cinsel taciz

Paylaş
Hakimden cinsel taciz

Bakırköy Adliyesi'nde görevli bir hâkim hakkında, duruşmada tanık olarak dinlenen genç kıza “Kadife gibi tenin var” dediği iddiasıyla “cinsel taciz” suçundan iddianame hazırlandı

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre; bir hırsızlık davasının 15 Eylül’deki duruşmasında tanık olarak dinlenen A.K., 23 Eylül’de Adli Komisyon Başkanlığı’na bir dilekçeyle başvurarak, duruşma hâkimi Y.E.’nin odasında tacize uğradığını iddia etti.

25 yaşındaki genç kız, kâtibin bilgisayarda sorun olması nedeniyle kimliğini bırakmasını söylediğini, ertesi gün kimliğini almak için adliyeye gittiğini anlattı.

"DUDAĞINDAN ÖPEBİLİR MİYİM?"

A.K. kimliğini almak için girdiği odasında Y.E.’nin kendisini yanağından öpüp kolunu okşadığını ve “Kadife gibi tenin var. Seni bir kere dudağından öpebilir miyim?” diyerek sarılmak için hamle yaptığını; karşı koyunca da “Dava sana bağlı” dediğini öne sürdü.

"BU HERİF ÇIKARSA SENİ RAHAT BIRAKMAZ"

A.K. “Adalet ne öngörüyorsa onu verin” şeklindeki cevabı üzerine ise hâkimin “Bu herif çıkarsa seni rahat bırakmaz” dediğini iddia etti.

Hâkim Y.E. ise, genç kızı dosyaya bakınca hatırladığını ve olayın iftira olduğunu belirtti. Y.E. ayrıca kalp hastalığı nedeniyle bu tür heyecanlara dayanamayacağını söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı soruşturma sonunda hâkim hakkında “cinsel taciz” suçundan iddianame hazırladı. Dosyayı inceleyen ağır ceza mahkemesi de, sanığın 1. sınıf hâkim olması nedeniyle kovuşturmanın Hâkimler ve Savcılar Kanunu’ nun 90/1. maddesi uyarınca Yargıtay’da ilgili Ceza Dairesi’nde açılmasına karar verdi.