Tamer Heper Hakimin kontrolü altında olacaksınız
HABERİ PAYLAŞ

Hakimin kontrolü altında olacaksınız

Haberin Devamı

Biz altmış yaş civarında üç kardeşiz, annemiz hayatta ama felçli ve alzheimer hastası. İki kardeş annemin evinde oturuyor. Annemin bakıma ihtiyacı var ama evde bakımı mümkün değil. Bakımını sağlayacak bir yere yatırmamız gerekiyor ama maddi imkanımız elvermiyor. Bakım masrafını karşılamak için anneme ait evi satmak zorundayız. Annemin evini biz satabilir miyiz? Bunu nasıl sağlarız? E.K.

Anneniz hayatta olduğu müddetçe annenize ait bu evi siz satamazsınız. Satabilmeniz için bir dizi hukuki işlem yapmanız şart. O da şu: Önce mahkemeye başvurup annenize vasi tayini isteyeceksiniz. Mahkeme annenizin durumu hakkında doktor raporu isteyecek. Doktor raporunda annenizin temyiz kudreti bulunmadığı yönünde olacak ve bu durumda aile fertlerinden biri annenize vasi olarak tayin edilecek.

[[HAFTAYA]]

Ancak bununla bitmeyecek. Vasi tayininden sonra kendisinin bakımı için para gerekeceği ileri sürülerek bu konuda hakimden izin istenecek. Ancak hakimin kararı ile malının satışı yapılabilir. Bundan sonra da annenizle ilgili maddi işler konusunda yine hakimden izin alınacak. Hatta biraz daha ileri gideyim annenizin ikametgahının değişmesi ihtiyacı karşısında dahi hakimin iznini alacaksınız. Kardeşler olarak durumunuz bu. Her işleminiz hakim kontrolünde olacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder