Gündem Hakkari'de çatışma: 3 korucu şehit

Hakkari'de çatışma: 3 korucu şehit

Paylaş
Hakkari'de çatışma: 3 korucu şehit

Hakkari Yüksekova'da mevzilerde nöbet tutan koruculara PKK’ lı teröristler ateş açtı. Çıkan çatışmada 3 korucu şehit oldu. Öte yandan GATA'dan peş peşe acı haberler geldi. Terörist saldırıda yaralanan ve 33 gündür GATA'da tedavi gören Özel Hareket Polisi Sefa Altınsoy bu sabah şehit düştü. Öğlen saatlerinde ise 4 gündür GATA'da tedavi gören Yüzbaşı Özgün Tekin'in şehit haberi geldi

KORUCLAR İŞ MAKİNLARININ GÜVENLİĞİNİ SAĞLIYORDU
Sabaha karşı saat 04.00 sıralarında şehit olan köyü korucuları Ömer Özbiçen, Kemal Özbek ve Rıfat Dilce’nin, Yüksekova İlçe merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Büyükçiftlik Beldesi Yeniışık Köyü Yukarı Olukbaşı mezrasında nöbet tuttukları, aynı zamanda burada İl Özel İdaresi’ne bağlı yol çalışması yapan iş makinalarının da güvenliğini sağladığı belirtildi. Şehit korucuların cenazeleri Yüksekova Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, bölgede hava destekli başlatılan operasyon sürüyor.

33 GÜN SONRA ŞEHİT DÜŞTÜ
Aksaray’a şehit ateşi düştü 26 Ağustos 2016 tarihinde Şırnak’ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan, 11 polisin şehit olduğu ve 78 polisin de yaralandığı terör saldırısında ağır yaralı olarak GATA’ya kaldırılan ve 33 gündür yoğun bakımda olan Aksaraylı Özel Hareket Polisi Sefa Altınsoy tedavi gördüğü hastanede şehit düştü.

4 GÜNDÜR TEDAVİ GÖRÜYORDU
Bu haberin öğlen saatlerinde GATA'dan ikinci acı haber geldi. Dağlıca 2’nci Hudut Tugay Komutanlığı’nda görevli olan ve 4 gün önce bölgede hain teröristlerin sonucu yaralanarak GATA'da tedavi altına alınan Yüzbaşı Özgün Tekin şehit oldu.

Evli ve 1 çocuk babası olan 36 yaşındaki Tekin'in Fethiye'de yaşayan ailesi yasa boğdu.