Gündem Hakkari'de 2 bombacı yakalandı

Hakkari'de 2 bombacı yakalandı

Paylaş
Hakkari'de 2 bombacı yakalandı

Hakkari Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube ekipleri terör örgütü PKK üyesi olduğu öne sürülen 2 şüpheliyi gözaltına aldı

Eylem hazırlığı içinde olduğu belirlenen şüphelilerin üst ve araçlarında 2.5 kilogram A-4 plastik patlayıcı, bomba düzeneği, el bombası ve çeşitli mühimmat ele geçirildi.

Alınan ihbarı değerlendiren TEM ekipleri, düzenlediği operasyon kapsamında PKK terör örgütü mensubu olduğu şüphesi ile kimlikleri açıklanmayan 2 kişiyi Yukarı Mezran Mahallesi'nde gözaltına aldı.

Bu kişilerin üzerlerinde, ev ve araçlarında yapılan aramada, 2 Rus yapımı savunma tipi el bombası, 2.5 kilo A-4 plastik patlayıcı, 1 çift eldiven, 2 adet sigara paketi içindeki elektirikli kapsül, otomatik uzaktan kumandalı akım kaynağından oluşan bomba düzeneği, 1 av tüfeği ile bu silaha ait 6 fişek ele geçirildi.

Eylem hazırlığında olduğu belirlenen şüphelilerin Emniyet'teki ifadeleri doğrultusunda, daha önce kamu kurum ve özel kuruluşlara yönelik çok sayıda eylemlerin bölücü terör örgütünce gerçekleştirildiği deşifre edildiği belirtildi. Şüpheliler, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.