Gündem Hakkari'de çatışma: 11 şehit

Hakkari'de çatışma: 11 şehit

Paylaş
Hakkari'de çatışma: 11 şehit

Hakkari''de PKK'lı teröristlerin karakola saldırması sonucunda 9 asker şehit olurken, 14 asker de yaralandı

Havanın yağışlı ve sisli olmasından yararlanarak sınır bölüğünün üs bölgesine yaklaşan teröristler saat 02.00'de üç koldan saldırı başlattı. Bölgedeki kaynaklara göre, sayıları 250'yi bulan teröristler tabura, üst koruma birliğine ve seyyar birliğe otomatik tüfek ve roketatarlarla ateş açtı. Askerler de teröristlere anında karşılık vererek çatışmaya girdi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Günyazı Köyü'nün Irak sınırındaki Tanyolu Mezrası'ndaki sınır bölüğü üs bölgesine, gece yarısından sonra kalabalık PKK'lı grubu ağır silahlarla saldırdı.

ÇATIŞMA ANLARI CEP TELEFONUNDA:

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer1988","1988","201006","1988-1.jpg");

Üç koldan saldıran teröristlerle 5 saat süren çatışmada 9 asker şehit oldu, 14 asker yaralanmıştı. Ancak akşam saatlerinde ulaşan bilgilere göre, daha önce kayıp olduğu bildirilen bir asker de şehit oldu. Böylece Şemdinli saldırısında şehit sayısı 9'a yükseldi. Çatışmalarda 12 terörist öldürülürken, Irak topraklarına kaçan teröristlere kobra helikopterler bomba yağdırdı, savaş uçakları da sınır ötesindeki terörist kamplarını bombaladı.

Şemdinli'de operasyonlar devam ederken, askerlerin geçiş bölgesine teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu 2 asker daha şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Bu olayla birlikte Şemdinli'de 1 günde şehit sayısı 11'e, yaralı sayısı 16'ya çıktı.

TOP ATEŞİNE TUTULDULAR

Bölgeye hemen çevredeki birliklerden takviye gönderilirken, Tekeli Jandarma Taburu'ndan obüslerle tesbit edilen teröristlerin bulunduğu noktalar top ateşi altına alındı.

Şemdinli'de bulunan 3'üncü Dağ Komando Tabur Komutanlığı'ndan peş peşe kalkan helikopterler bölgeye özel eğitimli komandoları indirdi. Çatışmanın başladığı ilk anlarda sis nedeniyle helikopter desteği sınırlı kalırken, sisin dağılmasıyla birlikte yoğun olarak devam etti. PKK'lı teröristlerle askerler arasındaki çatışma saat 07.00'ye kadar sürdü.

Üç noktada birden 5 saat süren çatışmada 12 PKK'lı terörist öldürüldü. Çatışmada 9 asker şehit olurken, 14 asker de yaralandı. Şehit olan askerlerin çoğunun, teröristlerin ele geçirmek istediği Tekeli Jandarma Sınır Taburu'nun üst koruma bölgesi ile tabura 2 kilometre uzaklıktaki Mezargediği bölgesinde bulunan seyyar birlikte bulunduğu belirtildi.

Şemdinli'deki hain saldırının ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edilirken, kobra helikopterler de sürekli bölgede uçuş yaptı.

Saldırıda yaralanan askerler hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralılara ilk müdahale Şemdinli Devlet Hastanesi'ne, ardından da durumu ağır olanlar helikopterle Hakkari Asker Hastanesi'ne sevk edildi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA



"Çatışmada sekiz asker şehit olmuş, 14 asker de yaralanmıştır. Yaralılar hastanelere tahliye edilmiştir. Bölge takviye edilmiş ve gece süresince çatışma bölgesine, silahlı helikopter ve topçu ateş desteği sağlanmıştır. (Daha sonra şehit sayısı 9 olarak düzeltildi)

12 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Ayrıca, Irak'ın kuzeyi bölgesinde tespit edilen hedefler de Hava Kuvvetleri tarafından ateş altına alınmıştır. İlk tespitlere göre; çatışmada 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

3