Gündem Hakkari'de iki polis açığa alındı

Hakkari'de iki polis açığa alındı

Paylaş
Hakkari'de iki polis açığa alındı

Hakkari'de iki polis memuru, gösteriler sırasında “bir çocuğa kontrolsüz güç uyguladığı” gerekçesiyle açığa alındı

Hakkari’de dün Ahmet Türk'e yapılan yumruklu saldırıyı protesto etmek amacıyla düzenlenen gösterilerde çıkan olaylar sırasında polisler tarafından yerde sürüklenerek götürülen Hatip Kurt olayı ile ilgili 2 polis memuru açığa alındı. Hakkari Valiliği Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 2 polisin açığa alındığı ve soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi. Konuyla ilgili daha sonra ayrıca açıklama yapılacağı kaydedildi.

‘OLAYLARIN İÇİNDE KALDIM’

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde müşahade altında bulunan Kurt, “Okul çıkışı çarşıdaki evime gidiyordum. O sırada çarşı merkezinde olaylar vardı. Ben de bir anda olayların içinde kaldım. Polisler hemen yanlış anlayıp üzerime geldiler. Kaçınca da beni yakalıyıp dövdüler. Sonra hemen annem peşimden geldi” dedi.

ELMACIK KEMİĞİ KIRILDI

Hakkari’de dün yapılan protestolar sırasında polisler tarafından yerlerde sürüklenerek götürülen Lise 1 öğrencisi 14 yaşındaki Hatip Kurt'un elmacık kemiği kırılmıştı.

Protesto olayları sırasında, annesi Güle Kurt'nın engelleme çabalarına rağmen polisler tarafından sürüklenerek götürülen Hakkari eski Belediye Başkanı Kazım Kurt’un oğlu, Hakkari Cumhuriyet Lisesi 1'inci Sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Hatip Kurt, Hakkari Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından bugün Van’a sevk edildi. Ambulansla Van’a getirilen Hatip Kurt, Yüzüncü Yıl üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Hatip Kurt’un elmacık kemiğinde kırık tespit edildiği belirtildi. Hastane yetkilileri, plastik cerrahlar tarafından yapılacak kontrolden sonra, Kurt’un ameliyat edilip edilmeyeceğine karar verileceğini söyledi. Acil Serviste müşahade altında bulunan Kurt’un sağlık durumunun ise iyi olduğu belirtildi.

ANNE: BİZİ ARAYAN OLMADI

Hasip Kurt’un annesi Güle Kurt, oğlunun okul çıkışı eve geldiğini ve bu sırada olayların yaşandığını, oğlunun da istemeyerek bu olaylara karıştığını öne sürdü. Güle Kurt şunları söyledi: “Çocuğum istemeyerek olaylara karışmış. Bu arada polisler bizim evin bulunduğu sokağa gelerek gösterecileri joplarla dağıtmaya çalışıyorlardı. Bu sırada evimizin kapısında bulunan çocuğuma da vurmaya başladılar. Ben egel olmak istedim, beni de dövdüler. Çocuğumu dövdükten sonra panzere bindirmek istediler. Ben bu arada hep engel olmaya çalışıyordum. Hakaret ettiler, ağızlara alınmayacak sözler söylediler. Bunun ardından da ikimizi alıp hastaneye götürdüler. Daha sonra da Van’a sevk edildik. Benim kolumda da kırık var. Kimse şu ana kadar ne bizi aradı, ne de sordu. Oğlumun vurulan telsiz darbesiyle elmacık kemiğinde kırık var” dedi.

İHD RAPOR HAZIRLAYACAK

Hatip Kurt’un dayısı Cavit Hıdıroğlu da, yeğeninin durumunun iyi olduğunu, tedavilerinin sürdüğünü söyledi. Dayı Hıdıroğlu, bu sabah Hakkari İnsan Hakları Derneği Şubesi’ne giderek suç duyurusunda bulunduklarını ve bu haksızlığın takipçisi olacaklarını belitti. Dayı Hatipoğlu, İnsan Hakları Derneği’nin suç duyurularını dikkate alarak rapor hazırlayacaklarını da anlattı.

2