Gündem Hakkari'de mayın patladı: 1 şehit

Hakkari'de mayın patladı: 1 şehit

Paylaş
Hakkari'de mayın patladı: 1 şehit

Hakkari'de mayın patladı: 1 şehit

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Tekeli Bölgesi'nde basma düzenekli mayının patlaması sonucu bir Jandarma piyade er şehit olurken, bir er de yaralandı.

Haberin Devamı

Olay sabah saatlerinde meydana geldi. Tekeli Bölgesi'nde operasyona giden askerler, PKK'lı teröristlerce daha önceden araziye döşenen mayına bastı. Mayının patlaması sonucu Mersin'in Mut İlçesi'nin nüfusuna kayıtlı Piyade Er Ahmet İnce şehit olurken, bir er de yaralandı.

Hakkari Valisi Muammer Türker, Yaralı askerin helikopterle Hakkari Askeri Hastanesi'nde kaldırıldığı ve burada tedavi altına alındığını söyledi. Bölgedeki operasyonlar ise sürüyor.

BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Tekeli Bölgesi'nde teröristlerin yerleştirdiği mayının patlaması sonucu terhisine bir ay kala şehit olan Piyade Er Ahmet İnce'nin Mersin'in Mut İlçesi'ne bağlı Hacınuhlu Köyü'ndeki baba evine ateş düştü.

İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri, beraberlerindeki sağlık görevlileriyle birlikte bekar olan 21 yaşındaki Ahmet İnce'nin Hacınuhlu Köyü'ndeki baba evine geldi. Ambulansla birlikte jandarmaların evine geldiğini gören baba 49 yaşındaki Yunus İnce, oğlunun şehit olduğunu anlayıp gözyaşlarına boğuldu. Evine gelen askerlerin, "Vatan sağ olsun" diyerek acı haberi ilettiği baba Yunus İnce ile üvey anne 47 yaşındaki Emine İnce, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Kısa sürede duyulan haber üzerine ev köylülerin akınına uğradı. Eve de Türk Bayrağı asıldı.

Oğlunun terhisine 1 ay kaldığını anlatan baba İnce, "Bir hafta önce telefonla konuşmuştuk. Ayağında mantar hastalığı olduğunu, ilaç kullandığını bir kaç gün sonra da araziye çıkacaklarını anlattı. İyi olduğunu da söyledi" dedi. İnce, şehidin annesi olan eski eşi Hacer Yaldız'ın Antalya'da yaşadığını acı haberi ona da bildirdiklerini sözlerine ekledi.

İnce'nin cenazesi ise yarın köyde toprağa verilecek.

Haberin Devamı