Gündem Hakkari'de olaylı gün

Hakkari'de olaylı gün

Paylaş
Hakkari'de olaylı gün

Hakkari'de operasyonların durdurulması için BDP tarafından düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasının ardından yine olaylar çıktı

Operasyonların durdurulması için yapılan yürüyüşe katılacak olanlar BDP İl binası önünde toplantı. Aralarında Hakkari Belediye Başkanı BDP'li Fadıl Bedirhanoğlu, Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar, İl Başkanı M.Sıdık Akış’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi buradan da Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye binası önüne doğru yürüdü.

Kalabalık yürüyüş boyunca ‘Savaşa giden yolları kapatalım, barışa giden yolları açalım’, ‘Ya demokratik özgürlük, ya da hiç’, ‘Kürt sorunu dialogla çözülür’ pankartları taşıyıp, ‘Biji serok Apo (Yaşasın Apo)’, ‘Şehit Namırın (Şehitler ölmez)’, ‘Baskılar bizi yıldıramaz’, ‘Silopi halkı yanlız değildir’ sloganları atıp Kürtçe marşlar eşliğinde yürüdü.

Kalabalık Belediye binası önünde de Bulvar Caddesi’ni trafiğe kapatarak yaklaşık yarım saat oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminin ardından ilk konuşmayı, BDP İl Başkanı M.Sıdık Akış Kürtçe olarak yaptı. Akış, 30 yıldır akan kanın durması için Öcalan’ın yol haritası ile ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve diğer yetkilere mektuplar gönderdiğini söyledi.

Basın açıklamasını ardından kalabalık dağıldı. BDP’li görevliler de olay çıkmaması için uyarıda bulundu. Bu uyarılar üzerine 50 kişilik bir grup Gençlik Caddesi üzerinde bulunan Jandarma Lojmanları önünde sessizce yürüyerek ayrıldı.

Ancak Dağgöl Mahallesi’nde ise olayların çıkmasına neden oldu. Dağgöl Mahallesi’nde lastik yakarak yola barikat kurup slogan atan göstericilere polis müdahalede bulundu.

Yaklaşık 50 kişilik grup basınçlı su ve gözyaşartıcı bomba kullanılarak dağıtılmaya çalışılırken, göstericiler de taş atarak karşılık verdi.

Yola kurulan barikatlar ise polisler tarafından kaldırıldı. Mahalle aralarındaki olaylar yer yer devam ediyor.

HAKKARİ/DHA