Gündem Hakkari'de polise bomba

Hakkari'de polise bomba

Paylaş
Hakkari'de polise bomba

Hakkari Yüksekova'da Cengiz Topel Caddesi üzerinde patlama meydana geldi. Aralarında polislerin de olduğu yaralılar var

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde bir taksi durağına ait kulübede patlama meydana geldi. Patlamada, 7'si polis 11 kişi yaralandı.

>> 9 TEMMUZ'LA BÜYÜK BENZERLİK

Haberin Devamı

Hakkari'de dün 9 kişinin yaşamını yitirdiği mayınlı saldırıda ölenlerler arasında yeralan Cane Dayan ile Semiha Dayan'ın ilçe merkezine 3 kilometre mesafedeki Akalın Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeye katılanların ilçe merkezine dönüşü sırasında Yüksekova'nın en önemli caddesi Cengiz Topel üzerinde bulunan bir taksi durağına ait kulübede saat saat 14.30 sıralarında patlama meydana geldi. Henüz nedeni belirlenemeyen patlamada taksi durağı yakının da bulunan 7 polis memuru ile 3 vatandaş olmak üzere toplam 10 kişi yaralandı.

AMBULANS KAZA YAPTI, YARALI POLİSLER FIRLADI

Patlamada çevrede bulunan binaların çamları kırılırken, yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Devlet Hastanesi'ne götürülmek üzere yola çıkarıldı. 2 yaralı polisi taşıyan ambulans hızla seyir halindeyken, ara sokaktan çıkan bir araçla çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle ambulans yoldan çıkıp savuruldu. Bu sırada ambulansta bulunan yaralı polis memurları da kapının açılmasıyla aracın içinden dışarıya fırlayıp kaldırıma düştü.

Haberin Devamı

Hakkari'deki patlama ölenlerin cenazesinden dönenler kazayı görünce yaralılara müdahalede bulundu. Kazada yaralanan otomobil sürücüsü ile 1 yaralı polis çevrede bulunanlar tarafından bir otomobille hastaneye yola çıkarıldı. Olay yerinde kalan diğer yaralı polis ise yaşanan kargaşada cenazeden dönen grubun arasında kaldı.

Grup polisin kazada yaralandığını bilmeden tepki göstermek istemesine, olay yerinde bulunan başka kişiler müdahale ederek uzaklaştırdı. Bu sırada olay yerine gelen diğer polis ekipleri yaşanan kargaşayı önlemek için havaya ateş açtı. Yaralı polis memuru da gelen başka ambulansla hastaneye sevkedildi. Otomobil sürücüsü ile birlikte yaralı sayası 11'e yükseldi. Yaralı polislerden durumu ağır olan 4 kişi helikopterle Van'a sevk edildi.

Polis, olay yerinde patlamanın nedeneni araştırmaya başladı. Bu sırada başta olay bölgesi olmak üzer eçevrede sıkı güvenlik önlemleri alındı.

YÜKSEKOVA DHA

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2807","2807","201009","2807-1.jpg");